nintenblog_sign_2.png

Jövőhéten jelenik meg a Zen Studios golfjátéka Switch-re

Jövőhéten jelenik meg a Zen Studios golfjátéka Switch-re

Az Infinite Minigolf lesz az első magyar fejlesztésű cím az eShop-on

Még a tavasz folyamán számoltunk be róla, hogy a licenszelt asztalokkal hódító flipperjátékairól ismert budapesti székhelyű Zen Studios egy közösségi funkciókkal felvértezett golfjátékon dolgozik, ami számtalan más platformmal együtt Nintendo Switch-re is megjelenik. Bár a srácok egy kicsit csúsztak a cím fejlesztésével, most végre kiderült, hogy már csak alig néhány napot kell várnunk, hogy játszhassunk az Infinite Minigolf-fal, az alkotás hivatalos megjelenési dátuma ugyanis július 25-e, azaz jövőhét kedd.

A stúdió blogján megtalálható közlemény szerint a játék fontos részét képzi majd a pályaszerkesztő, melynek segítségével bárki megépítheti a saját minigolf-pályáját és meg is oszthatja azt a többi játékossal, akik platformtól függetlenül letölthetik és végigjátszhatják majd azokat - így Switch-en is elérhetőek lesznek azok a pályák, amiket a PC-s, Xbox-os vagy PlaySation-ös játékosok alkottak, vagy éppen fordítva.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen funkciókkal érkezik majd a játék pár nap múlva, akkor nézd meg a alábbi bejelentő előzetest!

Infinite Minigolf Előzetes


Jövőhéten jelenik meg a Zen Studios golfjátéka Switch-re Tovább
Nintendo Download: július 20.

Nintendo Download: július 20.

Splatoon 2, Fate/EXTELLA: The Umbral Star, Cave Story+, Boost Beast

Ez a hét leginkább a Nintendo Switch tulajoknak tartogat érdekességeket: végre megjelenik a januárban bemutatott Splatoon 2, valamint a boltok polcaira kerül a régóta ígérgetett Fate/EXTELLA: The Umbral Star. Ezen kívül az európai Cave Story rajongóknak is eljött az ideje, hiszen a "plusz" verzió végre az öreg kontinensen is napvilágot lát.

Switch

Nintendo Switch


 • Splatoon 2 (Nintendo, €59.99 / £49.99) - Elérhető július 21-től.
 • Fate/EXTELLA: The Umbral Star (XSEED, €54.99 / £49.99) - Elérhető július 21-től.
 • Cave Story+ (Nicalis, €29.99 / £26.99)

Nintendo Switch eShop


 • Boost Beast (Arc System Works, €9.99 / £8.99)
 • Samurai Shodown (HAMSTER, €6.99 / £6.29)

3DS

New Nintendo 3DS eShop


 • Infinite Golf (Petite Games, €1.99 / £1.79)

3DS DLC


 • Pic-a-Pix Colour - Small Puzzles 9 (Lightwood Games, €1.99 / £1.99)

3DS eShop átmeneti leárazások


 • Fairune (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 augusztus 10-ig, normál ára €2.99 / £2.99)
 • Petit Novel series - Harvest December (CIRCLE Entertainment, €7.99 / £7.93 augusztus 10-ig, normál ára €11.99 / £11.89)
 • Tappingo (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 augusztus 10-ig, normál ára €2.99 / £2.99)
 • Tappingo 2 (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 augusztus 10-ig, normál ára €2.99 / £2.99)
 • Word Logic by POWGI (Lightwood Games, €7.19 / £6.39 augusztus 3-ig, normál ára €8.99 / £7.99)
 • Lionel City Builder 3D: Rise of the Rails (Big John Games, €3.49 / £2.99 augusztus 17-ig, normál ára €4.99 / £4.49)
 • Snow Moto Racing 3D (Zordix AB, €5.99 / £5.39 július 27-ig, normál ára €7.99 / £7.19)
 • Chain Blaster (Joindots, €2.49 / £2.09 augusztus 3-ig, normál ára €4.99 / £4.19)

Wii U

Wii U eShop


 • BOX UP (RCMADIAX, €1.49 / £1.39)

Wii U eShop átmeneti leárazások


 • Word Logic by POWGI (Lightwood Games, €7.19 / £6.39 augusztus 3-ig, normál ára €8.99 / £7.99)
 • Hot Rod Racer (ZeNfA Productions, €0.49 / £0.44 augusztus 17-ig, normál ára €0.99 / £0.89)
 • ZaciSa: Defense of the Crayon Dimensions! (ZeNfA Productions, €0.74 / £0.59 augusztus 17-ig, normál ára €1.49 / £1.19)
 • Pinball Breakout (nuGAME, €4.90 / £4.20 augusztus 17-ig, normál ára €7.00 / £6.00)
 • Steel Rivals (nuGAME, €4.89 / £4.19 augusztus 17-ig, normál ára €6.99 / £5.99)
Nintendo Download: július 20. Tovább
A 90-es évek hangulatát idéző versenyjáték tart Switch-re

A 90-es évek hangulatát idéző versenyjáték tart Switch-re

A '90s Super GP olyan, mintha a versenyjátékok hőskorából tűnt volna elő

A Nintendo Switch-re több játékost is fejlesztő Nicalis bejelentette, hogy a korábban Wii U-ra fejlesztett, a 90-es évek hangulatát idéző versenyjátékuk immáron '90s Super GP néven fut, és valamikor a későbbiek folyamán Nintendo Switch-re jelenik majd meg, ezzel gyarapítva a konzol igen bőséges digitális kínálatát. A játék hivatalos weboldalán található információk alapján a '90s Super GP nem csak a vizualitás terén hozza majd az ezredforduló előtt megjelent versenycímek hangulatát, hanem a játékmenet tekintetében is: hagyományos játékmódokkal, egyedi tulajdonságokkal rendelkező, személyre szabható formula és supercar járműfelhozatallal és online funkciókkal is fel lesz vértezve az alkotás, amelynek hivatalos megjelenéséről egyelőre még semmit nem tudunk.

A Nicalis Nintendo Switch-re bejelentett címei:

 • 1001 Spikes  (N/A)
 • Blade Strangers  (2017 Q4)
 • Cave Story+  (június 20.)
 • Ittle Dew 2+  (2017 Q3)
 • Redout  (N/A)
 • The Binding of Isaac: Afterbirth+  (szeptember 7.)
 • The End is Nigh  (2017 Q3)
 • Tiny Barbarian DX  (2017 Q3)

'90s Super GP bejelentése azért is lehet örömteli a Switch tulajok számára, mert a nagy sikernek örvendő hibrid konzol a Mario Kart 8: Deluxe-on kívül eddig nem nagyon tud felmutatni egyetlen versenyjátékot sem az egyébként meglepően változatos és bőséges indie kínálat ellenére.

'90s Super GP Galéria:


A 90-es évek hangulatát idéző versenyjáték tart Switch-re Tovább
Már elérhető a Nintendo Switch Online alkalmazás

Már elérhető a Nintendo Switch Online alkalmazás

A Nintendo még a januári Nintendo Switch bemutató során jelentette be, hogy az új konzol bizonyos online funkcióinak eléréséhez egy mobilos alkalmazásra is szükségünk lesz, mindezt pedig a felhasználók védelme érdekében intézte így a vállalat, ha lehet hinni a hivatalos nyilatkozatoknak. A rajongók nagy része akkor sem értette, és azóta is értetlenkedve követi az új fejleményeket az applikációval kapcsolatban: a hivatalos voice chat -hez használható fejhallgató a több méteres kábeleivel sokaknál kiverte a biztosítékot, a programba épített SplatNet 2 klienset viszont pozitívan fogadták a játékosok.

Nos, mostantól mindenki saját maga győződhet meg az alkalmazás szükségességéről, ugyanis a Nintendo Switch Online néven futó program már minden iOS-t és Androidot futtató készülékre elérhető. Bár a szervereket a Nintendo hivatalosan csak holnap, azaz pénteken izzítja be, sokakat már most enged bejelentkezni a rendszer, így számos vélemény is napvilágot látott a szoftverrel kapcsolatban az internetes fórumokon.

Sokan arra panaszkodnak, hogy mivel az alkalmazás megköveteli, hogy a készülékünk kijelzője folyamatosan aktív legyen a használat során, így sokkal gyorsabban merül a mobiljuk, míg másoknak az nem tetszik, hogy az app nem támogatja a multitaskingot, így ha online meccsek közben meg akarjuk nézni az üzeneteinket, a kapcsolat azonnal megszakad a többi játékossal. Kíváncsian várjuk tehát, hogy a Nintendo hogyan reagál a kritikákra, és hogy érkezik-e javítás az alkalmazáshoz, ami kijavítja az említett hiányosságokat.

Már elérhető a Nintendo Switch Online alkalmazás Tovább
Ezrek sorakoznak a boltok előtt Japánban a Nintendo Switch-ért

Ezrek sorakoznak a boltok előtt Japánban a Nintendo Switch-ért

Az üzletek csak pár száz gépet kapnak, a kereslet viszont sokkal nagyobb

A Nintendo Switch-et a márciusi megjelenés óta óriási figyelem övezi világszerte, és nincs ez másképp az otthonában, Japánban sem: a kiotói székhelyű vállalat egyszerűen képtelen elegendő gépet legyártani, így már hónapok óta jóval nagyobb a kereslet az eszköz iránt, mint a kínálat, ami komoly fejtörést okoz azoknak a rajongóknak, akik játszani szeretnének a platformra megjelent nagyszerű játékokkal. Most, a Splatoon 2 megjelenése előtt pedig talán még rosszabb a helyzet, mint  korábban: az üzletek előtt több ezren sorakoznak fel, amint megérkeznek a két-háromszáz darabos készletek.

A rajongók által a közösségi oldalakon közzétett képek alapján némelyik viszonteladó boltja előtt utcákon és hidakon keresztül áll a sor, a várakozók pedig mindössze egy sorszámot kapnak, amivel ha szerencséjük van, és netalán kihúzzák őket, az előre meghatározott árnál jóval drágábban megvásárolhatnak egy Switch-et. A Splatoon-rajongókat azonban sem a sorbaállás, sem pedig a hajmeresztő árak nem tántorítják el, sőt, az sem nagyon érdekli őket, hogy a szigetországban napok óta 35 fokot mérnek, a meleg mellett pedig iszonyatosan párás is a levegő. A helyi média a sorokat a körülmények miatt olykor "jigoku"-ként, azaz pokolként emlegeti.

Életképek Japánból: a több ezer emberből álló sor utcákon keresztül kanyarog egyetlen sorszámét, amivel a szerencsésebbek végül Switch-hez juthatnak.

A Nintendo eközben sokadjára is ígéretet tett arra, hogy megpróbálja a Switch gyártását felgyorsítani, és több gépet a piacra küldeni, eddig viszont a gyártókapacitás növelése nem igazán érződik az üzletek polcain, amik legtöbbször még mindig üresen néznek vissza a játékra éhes rajongókra.

Ezrek sorakoznak a boltok előtt Japánban a Nintendo Switch-ért Tovább
Világszerte leáll a New Nintendo 3DS gyártása

Világszerte leáll a New Nintendo 3DS gyártása

Az XL modell azonban továbbra is elérhető marad a piacon

A 3DS konzolcsalád a Nintendo egyik legsikeresebb termékcsoportja: a kis hordozható játékkonzolok különböző változataiból már közel 70 millió darabot értékesítettek, ehhez a sikerhez pedig nagyban hozzájárultak a New 3DS gépek is, amelyek valamennyivel erősebb processzorral, extra gombokkal és szemkövető-rendszerrel voltak felvértezve a jobb 3D-megjelenítés érdekében. Az újabb kiadású gépekből közel 10 millió példányt adtak el, azonban ebből alig minden negyedik gép volt a kisebb méretű kijelzővel szerelt New Nintendo 3DS - ennek a variánsnak a gyártása áll le hamarosan Európában és Japánban.

A kisebb méretekkel rendelkező modell bár kedvezőbb árcédulával és cserélhető fedlapokkal rendelkezett, a rajongók szívét nem sikerült meghódítania, ugyanis a játékosok inkább a New Nintendo 3DS XL-t részesítették előnyben a nagyobb méretű kijelzők miatt. Az Egyesült Államokban egyébként nagyrészt csak az utóbbi volt kapható, a kompaktabb New 3DS-t csak limitált ideig dobta piacra a Nintendo of America, így ott már korábban leállt ezen változat gyártása.

A 3DS konzolcsaládnak így már csak három tagja lesz megtalálható az üzletek polcain: a rendkívül pénztárcabarát árral rendelkező Nintendo 2DS, a nagy, 3D-s megjelenítővel szerelt New Nintendo 3DS XL, valamint a napokon belül megjelenő vadonatúj New Nintendo 2DS XL, ami bár minden funkcióval rendelkezik, amivel az 3DS XL is, a játékokat csak 2D-ben tudja a használója elé tárni.

Világszerte leáll a New Nintendo 3DS gyártása Tovább
Nintendo Download: július 13.

Nintendo Download: július 13.

Cars 3: Driven to Win, Death Squared, Bulb Boy, De Mambo, Miitopia Demo

A Nintendo platformjaira is befut a Verdák 3-hoz készült hivatalos videojáték-adaptáció, a Cars 3: Driven to Win, de emellett még számos indie megjelenésre is felkészülhetünk, hiszen érkezik az állítólag kooperatív módban rendkívül szórakoztató Death Squared, valamint a De Mambo és a Bulb Boy is, amik szintén bizonyítékai az eShop színes kínálatának. Aki akcióra várt a Puyo-Puyo Tetris beszerzését illetően az is őrülhet, egy hétig ugyanis kedvezményes áron tölthető le a cím.

Switch

Nintendo Switch


 • Cars 3: Driven to Win (WB Games, €59.99 / £49.99) - Elérhető július 14-től.

Nintendo Switch eShop


 • Bulb Boy (Bulbware, €7.99 / £7.19)
 • De Mambo (The Dangerous Kitchen, €10.99 / £9.99)
 • Death Squared (SMG Studios, €12.50 / £11.99)
 • Fatal Fury Special (HAMSTER, €6.99 / £6.29)
 • Levels+: Addictive Puzzle Game (flow, €4.99 / £4.99)

Nintendo Switch átmeneti leárazások


 • Puyo Puyo Tetris (Koch Media, €31.99 / £27.99 július 21-ig, normál ára €39.99 / £34.99)

3DS

3DS eShop


 • Cursed Castilla EX (Abylight, €11.99 / £11.79)
 • Asdivine Cross (KEMCO, €9.99 / £8.99)

3DS Demo


 • Miitopia Casting Call Demo (Nintendo, ingyenes)

3DS eShop átmeneti leárazások


 • Splat the Difference (Lightwood Games, €4.00 / £3.60 július 27-ig, normál ára €5.00 / £4.50)
 • Epic Word Search Collection (Lightwood Games, €5.99 / £4.49 július 27-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Epic Word Search Collection 2 (Lightwood Games, €5.99 / £4.49 július 27-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Ash (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 július 27-ig, normál ára €3.99 / £3.99)
 • Glory of Generals (CIRCLE Entertainment, €3.49 / £3.04 július 27-ig, normál ára €6.99 / £6.09)
 • Glory of Generals: The Pacific (CIRCLE Entertainment, €3.49 / £3.44 július 27-ig, normál ára €6.99 / £6.89)
 • Karous -The Beast of Re:Eden- (CIRCLE Entertainment, €2.99 / £2.94 július 27-ig, normál ára €5.99 / £5.89)
 • Toy Defence (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.59 július 27-ig, normál ára €3.99 / £3.19)
 • Wakedas (CIRCLE Entertainment, €1.49 / £1.49 július 27-ig, normál ára €2.99 / £2.99)
 • Jump Trials Supreme (Joindots, €2.49 / £2.09 július 27-ig, normál ára €4.99 / £4.19)

New 3DS eShop átmeneti leárazások


 • Breakout Defense (nuGAME, €4.90 / £4.20 augusztus 10-ig, normál ára €7.00 / £6.00)

3DS HOME Témák


 • Hello Kitty is fashionable (Sanrio, €0.99 / £0.89)
 • Hello Kitty bikes in a pink world (Sanrio, €0.99 / £0.89)
 • Hello Kitty is a robot (Sanrio, €0.99 / £0.89)
 • Hello Kitty enjoys tea (Sanrio, €0.99 / £0.89)
 • Fairytale Princesses (Rainbow, €0.99 / £0.89)
 • Summer at Regal Academy (Rainbow, €1.99 / £1.79)
 • Rose, Grandma Cinderella & Gigì (Rainbow, €0.99 / £0.89)
 • The Gogopig Soccer (Maga Animation Studio, €0.99 / £0.89)
 • The Gogopig Mr Cat, the coach (Maga Animation Studio, €0.99 / £0.89)
 • The Gogopig Pink Love (Maga Animation Studio, €0.99 / £0.89)
 • Hoppy & Hubble Family (Maga Animation Studio, €0.99 / £0.89)
 • Hoppy & Hubble Jokes (Maga Animation Studio, €0.99 / £0.89)
 • Hoppy & Hubble Friends (Maga Animation Studio, €0.99 / £0.89)

Wii U

Wii U


 • Cars 3: Driven to Win (WB Games, €49.99 / £39.99) - Elérhető július 14-től.

Wii U Virtual Console


 • Devil's Crush (D4 Enterprise, €5.99 / £5.39)

Wii U eShop átmeneti leárazások


 • Toby: The Secret Mine (Headup Games, €4.99 / £3.49 július 27-ig, normál ára €9.99 / £6.99)
 • Mr. Pumpkin Adventure (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 július 27-ig, normál ára €3.99 / £3.99)
Nintendo Download: július 13. Tovább
Túl kevés a gomb Switch-en, hogy játszható legyen rajta a LawBreakers

Túl kevés a gomb Switch-en, hogy játszható legyen rajta a LawBreakers

Legalábbis a játék fejlesztője ezt állítja, pedig a PS4 irányítóján sincs több

Nagyon úgy néz ki, hogy a következő nagy durranás az FPS-játékok terén a Key Studios által fejlesztett LawBreakers lesz, ami kevesebb, mint egy hónap múlva már meg is jelenik PS4-re és PC-re. Egy interjúban nemrég az alkotás vezető dizájnerét, Dan Nanni-t kérdezték egy esetleges Switch-verzióról, a fejlesztő azonban egy elég érdekes választ adott az GamigBolt újságírója irányából érkezett kérdésre.

GB: A LawBreakers nem jön Nintendo Switch-re.

DN: Még nem jelentettük be. De ki tudja? (nevet)

GB: De amennyiben a Nintendo Switch jól fogy, van esély a megjelenésre?

DN: Mindenre, bármire van esély a mai világban. A legnehezebb dolgunk az irányítással lenne Switch-en. Elnézve a termékünket, amink most van, az egész játékot és az irányítását is a PlaySation 4 irányítójához terveztük. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg működésre tudnánk bírni Xbox One-on is, nem igaz? De ha megnézed a Switch kontrollerét, amit a csomaghoz adnak, annak nincs ennyi gombja. 

Nanni-t a rajongók később a Twitteren világosították fel róla, hogy a Switch kontrollerén éppen ugyanannyi gomb van, mint a DualShock 4-en, vagy az Xbox One irányítóján, így nem éppen egy erős indokkal sikerült előállnia a beszélgetés során. A dizájner azóta már válaszolt a megjegyzésekre: bejegyzésében megjegyzi, hogy valóban 13 gomb van mindegyik kontrolleren, és elnézést kér, amiért tévedett. Továbbá arra is ígéretet tett, hogy miután a LawBreakers megjelent a célplatformokra, a csapattal megvizsgálják, hogy más gépekre is el tudnák-e hozni az alkotást.

Ezt és a korábbi hasonló eseteket is elnézve egyelőre úgy tűnik, hogy a legnagyobb third-party kiadók még mindig érdektelenek a Nintendo konzoljával kapcsolatban, ami komoly kérdéseket vet fel a Switch külsős támogatását illetően. Szerencsére azonban ellenpéldák is akadnak bőven: a Ubisoft például egy exkluzív címmel, a Mario + Rabbids: Kingdom Battle-al, míg a 2K Sports az NBA 2K18-al és a WWE 2K18-al támogatja a platformot, de érkezik a Skyrim és a Payday 2 is a gépre.

Túl kevés a gomb Switch-en, hogy játszható legyen rajta a LawBreakers Tovább
Tartalmas frissítés érkezett az ARMS-hoz

Tartalmas frissítés érkezett az ARMS-hoz

Megkaptuk Max Brass-t, és több tucat hiba is ki lett javítva

A Nintendo még az ARMS Direct során tett egy ígéretet a rajongóknak, ami a játék hosszú távú támogatására vonatkozott: a japánok akkor azt állították, hogy hónapokon keresztül érkeznek majd frissítések a szoftverhez, és új karakterekkel, valamint új kezekkel és bővülni fog a játék a jövőben. Eddig úgy tűnik, hogy nem csak a levegőbe beszéltek a fejlesztők, az első update ugyanis már le is tölthető a címhez - a 2.0.0-ás frissítés egy új játszható szereplőt hozott, valamint számos hibát is foltoz a játékmenetben, így mindenképpen érdemes letölteni, főleg, mivel ezt bárki teljesen ingyen megteheti a cm indítása előtt a főmenü oldalán.

Az ARMS 2.0.0 frissítés részletei


 • Max Brass, ARMS ligabiztos hozzáadva a játékhoz, mint játszható karakter.
 • Új kézvég: “Nade” hozzáadva
 • Új kézvég: “Roaster” hozzáadva
 • Új kézvég: “Kablammer” hozzáadva
 • Új pálya: “Sky Arena” hozzáadva
 • Új játékmód: “Hedlok Scramble” hozzáadva - (Üsd meg a kapszulát, amiben Hedlok található, hogy egy időre átvedd felette az irányítást - elérhető Verusu, Driend, Local vagy Party Match módokban.)
 • "Statisztikák” hozzáadva a felső menühöz. - (A legtöbbet használt harcos, kedvenc pálya, kézvég-használat és egyéb adatok)
 • ”Események” hozzáadva a felső menühöz. - (Itt csatlakozhatsz online eseményekhez.)
 • A Snake Park pályát a Sky Arena pálya váltja a Ranked Match játékmód beosztásában.
 • A Ranked Match módban az elérhető legnagyobb szint mostantól 20.
 • Nagyobb büntetés azoknak, akik kilépnek a játékból Ranked Match játékmódban.
 • Az alábbi fegyverek mostantól hamarabb visszahúzódnak, ezáltal egyszerűbben használhatók: Megaton, Megawatt, Revolver, Retorcher, Boomerang
 • A Guardian mozgása mostantól gyorsabb..
 • Jobban láthatóak a Popper és Cracker fegyverek, amikor feltöltött állapotban vannak.
 • Az alábbi fegyverek mostantól lassabban húzódnak vissza, ezáltal kockázatosabb a használatuk: Popper, Cracker, Hydra.
 • Mostantól lassabban épülnek fel a karakterek miután kivédtek egy fogást egyetlen kézzel.
 • A Hydra fegyver által okozott sérülés mostantól kisebb, amennyiben a fegyverrel egymás után több ütést visz be a játékos.
 • Kid Cobra mostantól kisebb távot tud átutazni egyetlen ugrással.
 • Számos hibajavítás a jobb játékélmény érdekében.

Legutóbb a Mario Kart 8 Deluxe kapott egy hasonló volumenű frissítést, melynek részleteiről ide kattintva tájékozódhatsz. Te mit gondolsz: élvezetesebb lesz a fenti módosítások után játszani az ARMS-al? Mennyire tolható ki egy játék szavatossága hasonló, ingyenes frissítésekkel? Várjuk a véleményeteket!

Tartalmas frissítés érkezett az ARMS-hoz Tovább
Két éve hunyt el Satoru Iwata

Két éve hunyt el Satoru Iwata

"Amikor a játékokról beszélt, akkor tűnt a legboldogabbnak."

Tegnap volt napra pontosan két éve, hogy Satoru Iwata, a Nintendo korábbi vezérigazgatója itt hagyott minket. Az egész videojáték-ipar gyászolt aznap: az Xbox és a PlayStation vezetői is megemlékeztek a hónapok óta súlyos betegséggel küzdő Iwata-ról, aki mély nyomot hagyott mindenkiben, akinek a játékokhoz valaha is köze volt. Ő ugyanis nem csak egy vezérigazgató volt, hanem annál sokkal több: a tudásának és megérzéseinek köszönhetően ismételten talpra állított a kiotói székhelyű céget a Wii-vel és a DS-el, melyeket valószínűleg örökre minden idők legsikeresebb platformjaiként fogunk majd emlegetni, játékait pedig szintúgy nem fogjuk elfeledni soha.

"A videojátékok egy dolgot jelentenek: szórakozást. Szórakozást mindenkinek."

(Satoru Iwata)

Nevéhez fűződik a Kirby széria megteremtése, melyet korábbi munkahelyénél, az azóta a Nintendo second-party stúdiójaként ismert HAL Laboratories-nál fejlesztettek, valamint neki köszönhető az is, hogy a Super Smash Bros. sorozat az útjára indult, és nem veszett el valahol egy lelkes programozó irodájában. Ahogyan a kollégái a megemlékezések során elmondták, Iwata sokszor éjt nappallá téve, akár egész hétvégén is képes volt kódokat olvasgatni azért, hogy egy-egy játék minél előbb megjelenhessen, ez a szenvedélye pedig akkor sem csillapodott, amikor a Nintendo vezérigazgatói székébe ültették.

"Ez meg mégis milyen vezérigazgató?"

(Shigeku Moeimoto, miután Iwata mindössze egy hét alatt átültette a Pokémon Red/Blue harcrendszerét a Pokémon Stadium c. játékba az eredeti szoftver programkódjának tanulmányozása után.)

Munkatársaival és beosztottjaival mindig kitűnő kapcsolatot ápolt, a Nintendo Direct adásokkal pedig a rajongókhoz is jóval közelebb került, mind bármelyik korábbi elnök. Humoros bejelentkezéseit, védjegyévé vált kézmozdulatait és a programozókkal folytatott, Iwata Asks név alatt futó beszélgetéseit milliók látták az évek során. Satoru Iwata a rajongók szívéhez nőt, és elképzelhetetlen, hogy bármikor is el tudják őt mindezek után feledni.

"A névjegykártyámon vezérigazgató vagyok. Az agyamban programozó. De a szívemben gamer."

(Satoru Iwata. GDC 2005)

Két éve hunyt el Satoru Iwata Tovább
Nintendo Switch-re is megjelenik a WWE 2K18

Nintendo Switch-re is megjelenik a WWE 2K18

A játék érkezését a borítósztár, Seth Rollins jelentette be

A 2K Games elég egyértelműen beállt a Nintendo legújabb konzoljának támogatói közé, ugyanis a sportjátékairól is ismert kiadó az NBA 2K18 mellett a WWE 2K18-at is elhozza Nintendo Switch-re - derül ki a japán vállalat YouTube csatornáján közzétett videóból. A felvételen a cím megjelenését maga Seth Rollins leplezi le, aki 2015-ben szerezte meg a pankrátori világbajnoki címét, és aki saját állítása szerint a Nintendo konzolok nagy rajongója, így számára is örömteli hír, hogy mostantól akkor is tud majd játszani a WWE hivatalos videojátékával, amikor éppen úton van a versenyek helyszíneire.

Az előrendelőknek bónusz karakter lesz a jutalma

Az Egyesült Királyságban már élnek az előrendelések a játék Switch-re érkező kiadására - azok, akik jelzik az igényüket az alkotás egyik példányára, egy extra karaktert, Kurt Angle-t kapják majd ajándékba.

A hivatalos megjelenési dátum október 17., azaz a Nintendo Switch kiadás is ugyanazon a napon kerül majd kiadásra, mint az Xbox One-os vagy PS4-es változat. A WWE 2K18-al már háromra nőtt a Nintendo gépére érkező hivatalos sportjátékok száma, az EA ugyanis korábban már leleplezte a FIFA 18-at a gépre, valamint tavaly óta tudjuk, hogy az NBA játékadaptációja is elérhető lesz az eszközre.

WWE 2K18 Nintendo Switch Bejelentés


 

Nintendo Switch-re is megjelenik a WWE 2K18 Tovább