nintenblog_sign_2.png

Az utolsó rendeléseket veszi fel a Nintendo a Wii U-ra

Az utolsó rendeléseket veszi fel a Nintendo a Wii U-ra

Ez már a vég kezdete?

A sors nem áll és soha nem is állt a Wii U mellett: a rendkívül népszerű Wii utódjának szánt konzol már a megjelenése óta feltűnően gyenge eladási adatokat produkált, a probléma pedig csak súlyosbodott az idő előre haladtával, főleg, miután a third-party fejlesztők hivatalosan is elpártoltak a masinától. A becslések szerint a japán vállalat idén júliusig 13 millió példányban értékesítette a gépet, ezzel pedig biztossá vált, hogy a Wii U lesz a cég történetének legnagyobb mellényúlása: még a szintén gyengén teljesítő GameCube-ból is közel kétszer ennyi talált gazdára az életciklusának végéig.

Most úgy néz ki, hogy a Nintendo nyolcadik generációs konzoljának története az utolsó fejezetéhez érkezett, ugyanis az egyik európai videojátékokkal foglalkozó áruházlánc azt az információt osztotta meg a sajtóval, hogy a kiotóiak már az utolsó rendeléseket veszik fel a Wii U-ra, így októbertől már nem adhatnak le új megrendelést a boltok a "halva született" gépre. Az idei karácsonyi szezonban várhatóan már csak a megmaradt készleteiket fogják kiszórni a kereskedések, felkészülve az NX márciusi megjelenésére - írja a NintendoLife

Bár abban nem vagyunk biztosak, hogy a világ más tájain is hasonló-e a helyzet, az szinte biztos, hogy az NX megjelenése után már nem sokáig fogja a Nintendo életben tartani a 2012-ben kiadott konzolját - nem úgy, mint a 3DS-t, amit - korábbi nyilatkozataik alapján - még legalább 2018-ig biztosan támogatni fognak friss megjelenésekkel.

Az utolsó rendeléseket veszi fel a Nintendo a Wii U-ra Tovább
Jövőre jelenik meg Európában a Dragon Ball Fusions

Jövőre jelenik meg Európában a Dragon Ball Fusions

...Amerikában pedig még idén.

A japánban nemrég megjelent Dragon Ball Fusions most végre megkapta a hivatalos megjelenési dátumait a nyugati kontinenseken: míg az amerikai játékosok már idén december 13-án kezükbe vehetik a játékot, addig nekünk, európaiaknak 2017 februárjáig kell várnunk a cím boltokba kerülésére.

A közismert anime alapjaira erősen építő RPG angol nyelvű előzeteséből kiderül, hogy a hangsúly ezúttal a karakterek "fúzionálására" helyeződik majd, valamint ez lesz az első rész a széria történetében, amelyben egy nagy, nyílt világú területet járhatunk be szabadon, ami ráadásul - a mozgóképek alapján - rendkívül színesnek és változatosnak is tűnik. A többjátékos mód szerelmesei online multiplayer meccseket is vívhatnak majd egymással, továbbá lehetőségük lesz képeket készíteni a 3DS kamerájával magukról vagy a barátjukról, hogy a karakterük különleges képességekkel gazdagodjon.

A részletekért tekintsétek meg ti is a frissen megjelent trailert:

Dragon Ball Fusions Előzetes

 

Jövőre jelenik meg Európában a Dragon Ball Fusions Tovább
2 éves a Nintenblog

2 éves a Nintenblog

Születésnapi nyereményjáték!

Percre pontosan két évvel ezelőtt került ki az első cikk a Nintenblogra "125 éves a Nintendo" címmel. Nem tudatosan alakult így, hogy a blog szülinapja egybeesik a Nintendo alapításának évfordulójával: csupán az első születésnapi bejegyzésnél realizáltam, hogy az én 365 napjából pont azon az egyen tettem közzé a nyitó bejegyzést az oldalon, amikor a japán vállalat egy és egy negyed évszázados alapításáról szóltak a hírek.

Azóta bebizonyosodott, hogy ez a véletlen, valószínűleg szerencsét hozott: az elmúlt időszakban rengeteg pozitív visszajelzés érkezett  a Nintenbloggal kapcsolatos munkáimra - de nem csak üzenetek formájában mutatkozott meg az oldal iránti érdeklődés, hanem az olvasottsági adatok is azt támasztják alá, hogy az elmúlt 24 hónapban lassan, de biztosan kialakult egy állandó olvasótábora a blognak, akik szívesen olvassák magyarul a kedvenc videojáték-ipari vállalatukról szóló híreket. A következő bejegyzésben sok mindenről szó lesz - arról, hogy miért alakult meg a blog, vagy hogy mik a jövőbeli célok vele kapcsolatban. De szóba kerül az is, hogy miért fontos minden lájkotok, megosztásotok és kommentetek.

A Nintenblog 2014-ben jött létre, miután a témával kapcsolatos egyik hazai fórumon szóba került, hogy az itthoni gamer oldalakon csupán elvétve olvashatók Nintendóval kapcsolatos irományok. Többen szóba hozták, hogy jó lenne ismét egy olyan magyar nyelvű oldal, ami kifejezetten a japán céggel foglalkozik, és amelyen az anyanyelvünkön is olvashatóak lennének a legújabb játékokkal kapcsolatos hírek.

A blog azóta is ebben a szellemben készül, naponta igyekszem új cikkeket írni a legújabb hírekről és információkról, amelyek napvilágot látnak a Nintendo játékairól illetve konzoljairól. Ez egyáltalán nem egy hálás feladat: a hazai Nintendo közösség egy rendkívül szűk csoport, ráadásul manapság már mindenki beszél valamilyen idegen nyelvet - a külföldi, angol nyelvű oldalakkal, akik több fős állandó szerkesztőséggel rendelkeznek és percek alatt képesek lehozni egy új hírt, nagyon nehéz felvenni a versenyt. Ennek ellenére jócskán akadnak olyanok, akik a Nintenblogot választják - és ezt szeretném most megköszönni nekik.

Bár nem nekem nem számítanak a nézettségi adatok, hiszen csupán kedvtelésből készítem a blogot, mégis jó lenne, ha az elkövetkezendő időszakban még több olvasóhoz tudnám eljuttatni ezeket a tartalmakat. Hogy miért? Mert rengeteg olyan elképzelésem landolt pihenővágányon az elmúlt időszakban, amiket csupán azért nem sikerült megvalósítani, mivel hiányzott hozzá a megfelelő mennyiségű felhasználói bázis. Amennyiben jelentősebb mértékben megugrana a Nintenblog olvasottsága, sok izgalmas és érdekes tartalommal és lehetőséggel lehetne bővíteni az oldalt. Minden lájk, megosztás és hozzászólás hozzájárul ennek az eléréséhez. Az egyik célom már megvalósult - itt a felület, most már csak az a plusz kell, aminek a segítségével ez a felület a hazai Nintendo közösség "otthonává" válhat.

És hogy ehhez Ti hogyan járulhattok hozzá?

Először is, ha a facebookon szembetalálkoztok egy cikkemmel, akkor nyomjatok rá a like gombra, vagy éppen a megosztásra, ha az szimpatikusabb. Szóljatok a barátaitoknak, akik szintén a Gombakirályságban élik a mindennapjaikat, hamarabb költöznének ki az utcára, mint hogy eladják a 3DS vagy Wii U gépeiket és nem sajnálják a pénzüket ötezer forintos műanyag figurákra, had tudjanak róla, hogy létezik ez az oldal.

Másodszorra pedig: ha bármiféle észrevételed van, akkor írj üzenetet a Nintenblog facebook oldalára, vagy egy e-mailt a fent látható címre. És ez tényleg lehet bármi: egy "minden jó így ahogy van" vagy egy "szar ez az egész hagyd abba" is sokat tud segíteni abban, hogy olyan tartalmakat készítsek a közeljövőben, amelyekre kíváncsiak vagytok. 

És hogy a szóbeli köszöneten kívül valami tárgyi ajándékkal is megköszönjem a 2 évnyi támogatást, október 10-én kisorsolok köztetek pár Nintendós ajándékcsomagot!! A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tennetek, mint megosztani az ide is beillesztett facebook-posztot, és kommentben megírni alá, hogy melyik a kedvenc videojáték-sorozatod! A nyertesekről a sorsolást követően értesülhettek a közösségi oldalon! 

2 ÉVES A NINTENBLOG - NYEREMÉNYJÁTÉK! A blogunk születésnapja alkalmából úgy döntöttünk, hogy kisorsolunk köztetek pár...

Közzétette: Nintenblog – 2016. szeptember 24.

 

2 éves a Nintenblog Tovább
Lesznek Pokémon játékok a tavasszal érkező NX-re

Lesznek Pokémon játékok a tavasszal érkező NX-re

Ezt maga a The Pokémon Company elnöke erősítette meg az egyik interjújában.

A The Pokémon Company elnöke, Tsunekazu Ishihara a The Wall Street Jounal-nek adott interjújában elmondta, hogy készülnek majd Pokémon játékok a hamarosan érkező NX-re, ami szerinte "elmossa határokat az otthoni konzolok és a handheldek között". Bár arra a kérdésre nem válaszolt Kimishima, hogy lesz- e Pokémon cím a Nintendo új gépének nyitókínálatában, azt elárulta, hogy a vállalat teljes vállszélességgel kiáll majd a kiotóiak új masinája mellett:

"Az NX megpróbálja megváltoztatni azt, amit az emberek gondolnak az otthoni konzolokról, illetve a hordozható eszközökről. Biztos, hogy készítünk majd játékokat az az új gépre." - olvasható az amerikai lap internetes oldalán.

Március 4-én jelenik meg az NX?

Egy kínos hibának köszönhetően lehet, hogy pár nappal ezelőtt lelepleződött a Nintendo legújabb, még be sem mutatott gépének a megjelenési dátuma. Mint ismeretes, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild az új konzollal egy időben kerül majd a boltok polcaira, ahogyan a játékhoz érkező amiibo figurák is, amelyeknek a boltokba kerülési időpontja egy rövid időre felbukkant a Nintendo angol nyelvű oldalán. Így ha lehet hinni a már eltűnt számoknak, március 4-én kell érkeznie az NX-nek.

Az első Pokémon játék megjelenése óta a széria összes fő része hordozható konzolokon jelent meg, így, ha a nem sokára bemutatásra kerülő NX valóban egy 'hibrid' gép lesz, a sorozat következő darabjai lehetnek az elsők, amelyek otthoni eszközön is játszhatóak lesznek.

Lesznek Pokémon játékok a tavasszal érkező NX-re Tovább
Nintendo Download: Szeptember 22.

Nintendo Download: Szeptember 22.

SEVERED, Noitu Love: Devolution, Polara, Ace Attorney és Minecraft DLC

A héten több új játékmegjelenés is esedékes a Nintendo platformjaira: a SEVERED és a Noitu Love: Devolution is csütörtökön érkezik 3DS-re és Wii U-ra, de a CIRCLE Entertainment vadonatúj oldalnézetes endelss-runner játéka, a rendkívül ötletes alapkoncepcióval rendelkező Polara is megérdemli majd a figyelmet a következő eShop frissítést követően.

Wii U

Wii U eShop

 • SEVERED (Drinkbox Studios, €13.49 / £10.79 szeptember 29-ig, normál ára €14.99 / £11.99, cross-buy lehetőség elérhető 3DS-en azonos Nintendo Network ID-val)
 • Noitu Love: Devolution (MP2 Games, €7.99 / £6.99 szeptember 29-ig, €4.49 / £3.99 amennyiben rendelkezel a 3DS-es verzióval, normál ára €8.99 / £7.99)
 • Dreamals: Dream Quest (XINESS, €9.99 / £8.99)
 • Laser Blaster (Petite Games, €1.99 / £1.79)
 • Mahjong (Sanuk Games, €4.99 / £4.49)
 • Double Breakout (nuGAME, €7.00 / £6.00)
 • TITANS TOWER (RCMADIAX, €1.49 / £1.39)

Wii U DLC

 • Minecraft: Wii U Edition - Minecon 2016 Skin Pack (Mojang, ingyenes)

Wii U eShop átmeneti leárazások

 • Word Party (Lightwood Games, €7.99 / £7.49 október 6-ig, normál ára €15.99 / £14.99)
 • 3Souls (Red Column, €2.70 / £2.40 szeptember 29-ig, normál ára €3.60 / £3.20)
 • Stone Shire (Finger Gun Games, €1.49 / £1.39 október 13-ig, normál ára €1.99 / £1.79)
 • Frankenstein - Master of Death (Joindots, €7.19 / £5.39 október 7-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Joe's Diner (Joindots, €4.99 / £3.75 október 7-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Suspension Railroad Simulator (Joindots, €6.39 / £4.79 október 7-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Paranautical Activity (Digerati, €4.99 / £3.99 október 6-ig, normál ára €9.99 / £8.99)

Wii U eShop 'Loyalty Offer' promóció

 • Grand Prix Rock 'N Racing (EnjoyUp Games, €4.95 / £4.45 azoknak a felhasználóknak, akik rendelkeznek a Rock'n Racing Off Road-al vagy a Rock'n Racing Off Road DX ugyanazon a Wii U konzolon, normál ára €7.99 / £7.19)

3DS

3DS eShop

 • SEVERED (Drinkbox Studios, €13.49 / £10.79 szeptember 29-ig, normál ára €14.99 / £11.99, cross-buy lehetőség elérhető 3DS-en azonos Nintendo Network ID-val)
 • Noitu Love: Devolution (MP2 Games, €7.99 / £6.99 szeptember 29-ig, €4.49 / £3.99 amennyiben rendelkezel a Wii U-s verzióval, normál ára €8.99 / £7.99)
 • Polara (CIRCLE Entertainment, €5.00 / £4.99)

3DS DLC

 • Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice: Apollo Justice: Asinine Attorney (Capcom, €3.99 / £3.59)

3DS eShop átmeneti leárazások

 • Real Heroes Firefighter 3D - Download Version (Zordix AB, €4.99 / £4.49 szeptember 29-ig, normál ára €9.99 / £8.99)
 • Dan McFox: Head Hunter (Lightwood Games, €1.99 / £1.49 szeptember 29-ig, normál ára €2.49 / £1.99)
 • Fantasy Pirates (EnjoyUp Games, €0.99 / £0.99 október 20-ig, normál ára €4.50 / £4.50)
 • RV-7 My Drone (EnjoyUp Games, €1.99 / £1.99 október 20-ig, normál ára €2.99 / £2.99)
 • Toys vs. Monsters (EnjoyUp Games, €0.99 / £0.99 október 20-ig, normál ára €3.99 / £3.99)
 • Van Helsing sniper Zx100 (EnjoyUp Games, €2.99 / £2.99 október 20-ig, normál ára €6.66 / £6.66)
 • Funfair Party Games (Joindots, €4.99 / £3.69 október 7-ig, normál ára €6.99 / £4.99)
 • Jewel Match 3 (Joindots, €3.99 / £2.85 október 7-ig, normál ára €6.99 / £4.99)
 • Pazuru (Joindots, €4.49 / £2.99 október 7-ig, normál ára €5.99 / £3.99)

3DS HOME Themes

 • Ashley's Recipe (Nintendo, €1.99 / £1.79)

Ez tehát az eheti kínálat 3DS és Wii U fronton. Ti lecsaptok valamelyik most megjelenő játékra vagy leárazásra?

Nintendo Download: Szeptember 22. Tovább
Európában is megjelenik a Corpse Party 3DS-re

Európában is megjelenik a Corpse Party 3DS-re

A PC-s klasszikus második kézikonzolos portja Európában is megjelenik majd.

Még bőven a kilencvenes évek közepén, 1996-ban látott napvilágot a Corpse Party első számítógépes változata, amelyet egy lelkes japán csapat hozott össze egy bárki számára elérhető RPG-készítő program segítségével. Bár már akkor is sokan felfigyeltek az izgalmas és egyben félelmetes történetet bemutató játékra, az igazi népszerűséget azonban az öt évvel ezelőtti PSP-s port hozta el a cím és a fejlesztők számára.

Nem csoda hát, hogy idén 3DS-re is megjelenik a már többször bizonyított horror-kaland, mely során egy japán egyetemi csoport sztoriját ismerhetjük meg, akik egy földrengés következtében egy alternatív világban rekednek. A kijutás azonban nem egyszerű, ahhoz ugyanis, hogy ismét szabadok legyenek, fel kell deríteniük a korábban ott rekedtek halálának körülményeit.

Bár hivatalos megjelenési dátumot sem a kiadótól, sem pedig a fejlesztőktől nem kaptunk, a korábban kiszivárgott adatok alapján szinte biztosra vehető, hogy még a halloweeni ünnepek előtt felkerül az eShop-ra az alkotás. Addig is érdemes megnézni a rövidke előzetest, ami a rövid terjedelme ellenére is tökéletesen átadja a Corpse Party hangulatát.

Corpse Party 3DS előzetes

Európában is megjelenik a Corpse Party 3DS-re Tovább
Eltűnnek a gyomok az Animal Crossing: New Leaf-ből

Eltűnnek a gyomok az Animal Crossing: New Leaf-ből

Az ősszel érkező frissítés után már nem kell foglalkozniuk a gyomokkal a polgármestereknek.

Mint az ismeretes, idén novemberben ingyenes frissítés érkezik az immár három éve piacon lévő Animal Crossing: New Leaf-hez, ami az amiibo támogatás mellett több új funkcióval és lehetőséggel is bővíti a címet. A Nintendónak ezzel természetesen az (is) a célja, hogy minél több játékost csábítson vissza a sokak által már megunt, de mégis az egyik legsikeresebb 3DS-es alkotáshoz. Azok viszont, akik már régóta nem tettek látogatást a városukba, több meglepetéssel is szembesülhetnek a visszatéréskor: elköltözött lakók és a szigetet ellepő gyomok nehezítik meg az újrakezdést.

Animal Crossing Direct-tel is készülnek a kiotóiak

A Nintendo a legutóbbi Nintendo Direct adás során árulta el, hogy az Animal Crossing: New Leaf-hez érkező ingyenes frissítés tartalmáról részletesen egy külön prezentációban számolnak majd be a rajongók számára, valamikor az ősz folyamán.

Ez azonban rövidesen változni fog, a fejlesztők ugyanis eltávolítják a gyomokat a hamarosan érkező ingyenes frissítéssel, így azoknak sem kell szenvedniük majd a tisztogatással, akik már évek óta nem néztek körbe a játékuk háza táján. Arról azonban nincs információnk, hogy mi lesz a helyzet az idő közben elköltözött állatokkal - ez a probléma ugyanis jóval jelentősebb, mint az elszaporodott fűcsomók.

Eltűnnek a gyomok az Animal Crossing: New Leaf-ből Tovább
Earthbound-szerű RPG érkezik 3DS konzolokra

Earthbound-szerű RPG érkezik 3DS konzolokra

A Picontier más platformok mellett 3DS-re is megjelenik majd.

A Picontier legújabb előzeteséből kiderül, hogy a Skipmore's által fejlesztett RPG címet 3DS-re is elhozza a CIRCLE Entertainment. A kínai fejlesztő legújabb játékában fontos szerepet kapnak majd a harcok, de a kraftolás és a területek felfedezése is központi elemét képzi majd a játékmenetnek. 

"A Picontier egy pixel-grafikával rendelkező RPG, ami lehetővé teszi, hogy kiélvezd egy nyugodt élet szépségeit. Töltsd el az időt gazdálkodással, barkácsolással, bányászással, halászással, vagy ha a kalandokat kedveled inkább, izgalmas, szörnyek elleni csatákkal. Beszélgess a sziget élőlényeivel, és ismerd meg a játék mögött álló elbűvölő történetet. Azt, hogy mit csinálsz, csak rajtad múlik." - olvasható a cím Steam Greenlight profilján.

A lenti előzetes megtekintése után nekünk az Earthbound-ot juttatta eszünkbe a Picontier, aminek jelenleg még nincs hivatalos megjelenési dátuma.

Picontier előzetes

Earthbound-szerű RPG érkezik 3DS konzolokra Tovább
Miyamoto: "Aggódtam, hogy a közönség leküld majd a színpadról"

Miyamoto: "Aggódtam, hogy a közönség leküld majd a színpadról"

A Mario atyja a Super Mario Run-ról árult el részleteket az IGN-nek

Mindenkit meglepett Shigeru Miyamoto, amikor fellépett a színpadra az Apple Keynote rendezvényének első perceiben, hogy lerántsa a leplet az első mobilokra készülő Mario játékról az új iPhone készülékek bemutatása előtt. Bár a játékfejlesztő legenda - aki többek között olyan sikerszériák megalkotója, mint a Super mario Bros. vagy a The Legend of Zelda - rengetegszer állt már színpadon, az amerikai tech-óriás eseményén való részvétel neki is tartogatott új meglepetéseket. A legújabb interjújában meg is jegyezte, hogy amellett, hogy az Apple nem fogadta túl nagy örömmel a tolmácsos előadásmódot, ő még attól is félt, hogy a nézők egyszerűen nem lesznek kíváncsiak rá és a Nintendo játékára. “Aggódtam, hogy belépek, és mindenki felhördül majd: 'mi csinál ez itt, le vele, az iPhone 7-re vagyunk kíváncsiak" - emlékezett vissza nevetve Miyamoto.

Most már tudjuk, hogy a nézők nem hogy nem küldték le őt a pódiumról, de üdvrivalgással és vastapssal köszöntötték a Super Mario Run bemutatását, ami az évtizedek óta töretlen népszerűségnek induló széria első mobilos adaptációja lesz, és nem mellesleg a japán vállalat első valódi okostelefonokra készült játéka. Nem csoda hát, hogy óriási energiát fektettek a készítésébe, szinte mindenki részt vett az új cím megalkotásában, akinek korábban köze volt a sorozat játékaihoz. A cél természetesen az, hogy azok is élvezzék majd az alkotást, akik korábban is játszottak már a Nintendo platformerével, azok mellett, akiknek ez lesz majd az első találkozásuk a piros ruhás vízvezeték-szerelővel.

Miyamoto szerint egyetlen "endless runner" játékot sem próbáltak ki, mielőtt belekezdtek a Super Mario Run fejlesztésébe, és nagyon fontos szempont volt a részükről, hogy ne erőltessék érintőképernyőre a klasszikus, már megszokott irányításmódot - így jött tehát az az alapötlet, hogy Mario magától szaladjon a pályán és a játékos a kijelző nyomkodásával csak az ugrását szabályozza a karakternek. Ehhez persze új, eddig még nem látott pályaelemekre és szerkezeti megoldásokra is szükség volt, amiket először a decemberben megjelenő, bár fizetős, de a mikrotranzakciókat teljesen mellőző alkalmazásban láthatnak majd a játékosok. Amennyiben kíváncsiak vagytok a Miyamoto által elárult részletekre - a különféle játékmódokról, valamint a mobilos játékok jövőbeli amiibo támogatásáról -, olvassátok el az IGN magyarul is elérhető cikkét.

Miyamoto: "Aggódtam, hogy a közönség leküld majd a színpadról" Tovább
Ajándékokkal lepte meg a Nintendo a testvérét elvesztő rajongót

Ajándékokkal lepte meg a Nintendo a testvérét elvesztő rajongót

A japán vállalat munkatársait úgy meghatotta egy fiatal rajongójuk levele, hogy egy kézzel írt üzenettel és rengeteg ajándékkal lepték meg őt.

A nyáron egy rendkívül megható történet ütötte fel a fejét az interneten - a Zelda Informer Július közepén közzétett egy cikket egy testvérpárról, akik egész kiskoruk óta együtt rajongtak a kedvenc videojáték-sorozatukért, a The Legend of Zelda szériáért. A Nintendo által fejlesztett játékokat olyannyira kedvelték, hogy minden részét végigjátszották együtt, így már alig várták a The Legend of Zelda: Breath of the Wild megjelenését, hogy tovább folytathassák ezt a családi hagyományt. Az sors viszont közbeszólt, Corey Austen a tavasszal elvesztette az epilepsziában szenvedő testvérét, Matt-et. Ahogyan a lapnak írta, még az utolsó beszélgetésüket is a jövőre megjelenő játékról folytatták. Az esetet követő időszak nagyon nehezen telt a fiú számára, a kiotói cég egyik bejelentése után viszont rájött, hogy van rá mód, hogy együtt játszanak végig egy új Link-kalandod a bátyával.

"Amikor a Nintendo bejelentette, hogy a Wolf Link amiibo-n tárolt mentéseket tovább lehet majd folytatni a The Legend of Zelda: Breath of the Wild-ban, nem bírtam visszatartani a könnyeimet. Hihetetlen volt. Én és a testvérem mégis együtt játszhatjuk majd az új játékot! Az amiibo figurái valami olyat adtak nekem, mint semmi más. Egy kis darabot őriztek meg a bátyámból. Lehetővé tették, hogy a gyerekkori emlékeink tovább éljenek. Továbbra is velem lesz, ráadásul ott, ahol mindig is szeretett volna lenni. Az idei E3 során volt az első alkalom, amikor mosoly ült az arcomra Matt halála óta. Az volt az első alkalom, amikor valamiféle boldogságot éreztem, mióta elment. Ez adott erőt, hogy továbblépjek."

A fiú története később eljutott a Nintendo alkalmazottaihoz is, akik egy kézzel írt levelet juttattak el hozzá több tucatnyi Zeldás relikvia társaságában.

Corey,

Osztozunk a fájdalmadban. Éljen a testvéred emléke mindörökké. Köszönjük, hogy megosztottad a történetedet.

A barátaid a Nintendótól

Az érzelmekkel teli sztorinak ráadásul itt még nincs vége, Corey ugyanis az eset után elindított egy livestream-sorozatot, hogy pénzt gyűjtsön a testvéréhez hasonlóan epilepsziában szenvedő betegek számára. Szívből reméljük, hogy sikerül elérnie a célját, és hozzá tud majd járulni pár ember kezeléséhez a nézői támogatásával.

Ajándékokkal lepte meg a Nintendo a testvérét elvesztő rajongót Tovább
Nintendo Download: Szeptember 15.

Nintendo Download: Szeptember 15.

Dragon Quest VII, Futuridium, Metroid Prime: Hunters Virtual Console

Pénteken végre megjelenik 3DS-re a Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past, a Wii U tulajoknak pedig csütörtökön érkezik az eredetileg DS-re napvilágot látott Metroid Prime: Hunters. Továbbá a Nintendo ezen a héten leárazza majd a Yo-Kai Watch-ot, bár arról még nincs információnk, hogy pontosan milyen kedvezménnyel lesz kapható az "új Pokémonkén" is emlegetett cím. A részletekért nézzétek át tüzetesen a listánkat!

Wii U

Wii U eShop

 • Gear Gauntlet (Crystalline Green, €9.99 / £7.99)
 • Grand Prix Rock 'N Racing (EnjoyUp Games, €4.95 / £4.45 szeptember 2-ig, utána €7.99 / £7.19)
 • Aenigma Os (Akies Games, €6.49 / £4.99)
 • Brick Breaker (Sanuk Games, €4.99 / £4.49)
 • MikroGame: Rotator (Studio de la Torre, €1.99 / £1.89)
 • SHOOTY SPACE (RCMADIAX, €2.99 / £2.69)

Wii U Virtual Console

 • Metroid Prime: Hunters (Nintendo, €9.99 / £8.99)

Wii U eShop átmeneti leárazások

 • Citizens of Earth (Atlus, €4.99 / £4.00 szeptember 19-ig, normál ára €11.99 / £9.99)
 • Futuridium EP Deluxe (MixedBag Games, €7.99 / £5.99 szeptember 22-ig, normál ára €9.99/ £7.99)
 • Master Reboot (Wales Interactive, €4.59 / £3.99 október 13-ig, normál ára €11.99 / £9.99)
 • The Quiet Collection (Nostatic Games, €2.69 / £1.79 szeptember 22-ig, normál ára €4.49 / £2.99)
 • Tachyon Project (Eclipse Games, €4.99 / £4.49 szeptember 22-ig, normál ára €9.99 / £8.99)
 • STEEL LORDS (nuGAME, €7.50 / £6.00 október 12-ig, normál ára €14.99 / £10.99)

Wii U eShop végleges leértékelések

 • Puzzle Monkeys (Log Games, €1.49 / £1.49, korábbi ára €2.99 / £2.99)

3DS

3DS

 • Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past (Square Enix / Nintendo, €39.99 / £34.99) - Elérhető szeptember 16-tól. A vásárláshoz ajándékba jár a DRAGON QUEST VII Bonus Theme 2017. március 31-ig.

3DS eShop

 • Splat the Difference (Lightwood Games, €5.00 / £4.50)

New Nintendo 3DS eShop

 • Futuridium EP Deluxe (MixedBag Games, €7.99 / £5.99 szeptember 22-ig, ingyenes, amennyiben a Wii U-s verziót már megvásároltad ugyanazzal a Nintendo Account-tal, máskülönben €9.99 / £7.99)

3DS DLC

 • Phoenix Wright: Ace Attroney - Spirit of Justice add-on content (Capcom, €3.99 / £3.59)

3DS eShop átmeneti leárazások

 • Yo-kai Watch (Nintendo, október 1-ig leárazva)
 • Citizens of Earth (Atlus, €4.99 / £4.00 szeptember 29-ig, normál ára €11.99 / £9.99)
 • Senran Kagura 2: Deep Crimson (Marvelous Europe, €17.99 / £14.99 szeptember 29-ig, normál ára €29.99 / £24.99)
 • Alphadia (KEMCO, €4.99 / £4.49 szeptember 29-ig, normál ára €9.99 / £8.99)
 • Chronus Arc (KEMCO, €4.99 / £4.49 szeptember 29-ig, normál ára €9.99 / £8.99)
 • Conveni Dream (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.59 október 6-ig, normál ára €5.00 / £4.50)
 • Puzzle Labyrinth (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.39 október 6-ig, normál ára €5.00 / £4.29)
 • Dress to Play: Magic Bubbles! (EnjoyUp Games, €1.99 / £1.79 október 6-ig, normál ára €3.99 / £3.59)
 • Dress to Play: Cute Witches! (EnjoyUp Games, €1.99 / £1.79 október 6-ig, normál ára €3.99 / £3.59)
 • Johnny's Payday Panic (Office Create, €1.99 / £1.49 szeptember 29-ig, normál ára €3.99 / £2.99)

3DS HOME Themes

 • Phoenix Wright: Ace Attroney - Spirit of Justice Bonus Theme (Capcom, €3.99 / £3.59) - Bónusz a "Go to the Theme Shop" gombra kattintásért az OAC-ban, ingyenes letöltőkód a "Phoenix Wright: Asinine Attorney" témához.
 • YO-KAI WATCH Komasan (Nintendo, €1.99 / £1.79)
 • YO-KAI WATCHKomajiro (Nintendo, €1.99 / £1.79)
 • YO-KAI WATCH Robonyan (Nintendo, €1.99 / £1.79)

Ez tehát az eheti kínálat 3DS és Wii U fronton. Ti lecsaptok valamelyik most megjelenő játékra vagy leárazásra?

Nintendo Download: Szeptember 15. Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu