nintenblog_sign_2.png

Prezentációt tart a Nintendo a Switch-re érkező Nindie címekről

Prezentációt tart a Nintendo a Switch-re érkező Nindie címekről

A Shovel Knight és a Fast RMX már március 3-tól elérhető lesz

Most már tényleg nem túlzás azt állítani, hogy csak pár nap van hátra a Nintendo Switch megjelenéséig: bár a március 3-án érkező konzolról már rengeteg információ kiderült a január közepét megrendezett tokiói Nintendo Switch Presentation során, a japán vállalat még egy élő műsort fog tartani a gép boltokba kerülése előtt, február 28-án, kedden 18:30-kor, amelyben a főszerepet a platformra érkező Nindie címek kapják majd. A kiotóiak ígérete szerint ugyanis az idei évben több, mint 60 indie játék fog felkerülni az eShop-ra, amelyek közül több már a gép megjelenésekor elérhető lesz.

Nézd élőben a műsort a Nintenbloggal!

A Nindies Video Showcase a Nintendo hivatalos csatornái mellett a Nintenblogon is élőben követhető lesz a beágyazott lejátszó segítségével, ráadásul a szokásainkhoz híven ezúttal is liveblogoljuk majd nektek az eseményeket!

Március 3-án jelenik meg ugyanis a Shovel Knight: Specter of Torment és a Shovel Knight: Treasure Trove a Yacht Club Games-től, valamint a Fast RMX a Shin’en Multimedia-tól, amelyek várhatóan a keddi prezentációban is bemutatásra kerülnek majd.

A Nintendo of Europe az esemény hivatalos sajtóközleményében a Nindies Showcase bejelentése mellett több érdekes információt is közzé tett az eShop működésével kapcsolatban. A legfontosabb, hogy a felhalmozott egyenlegünket Switch-en is levásárolhatjuk majd abban az esetben, ha ugyanazzal a felhasználó fiókkal regisztráljuk magunkat a konzolon, mint amit korábban 3DS-en vagy Wii U-n használtunk, viszont Virtual Console játékokat biztosan nem fogunk vásárolni márciusban, ugyanis ezt a lehetőséget csak egy későbbi frissítés során fogja megkapni a gép.

Prezentációt tart a Nintendo a Switch-re érkező Nindie címekről Tovább
Nézd meg, ahogy Shibata kicsomagolja a Switch-et

Nézd meg, ahogy Shibata kicsomagolja a Switch-et

A Nintendo közzétette az első hivatalos unboxing videót

Aki követ több külföldi videojátékos oldalt vagy YouTube-csatornát is, az észrevehette, hogy a mai napon meglepően sok tartalom került ki a Nintendo Switch-ről, aminek a legfőbb oka, hogy végre lejárt a sajtót érintő korlátozás a géppel kapcsolatban, így mostantól szabad közzétehetőek az írásos és videós anyagok a Switch-ről. Bár korábban már láthattunk kiszivárgott videókat az eszköz kezelőfelületéről és annak kicsomagolásáról, a tilalom feloldását követően most végre hivatalos forrásokból is érkeztek hasonló felvételek: a Nintendo UK videomegosztó oldalán például Satoru Shibata, a cég európai vezetője varázsolja elő a konzolt a dobozból és mutatja be azt több, mint hét percen keresztül.

Nintendo Switch Unboxing - Satoru Shibata


A felvételen megcsodálhatjuk magát a konzolt, a rendkívül pici, de meglepően sok funkcióval felvértezett Joy-Con kontrollereket, a dokkolót, valamint az összes többi, a dobozban található kiegészítőt, és azt, hogy milyen egyszerűen lehet váltani a három játékstílus között az irányítók áthelyezésével.

Ne feledjétek: már csak egy hét, és hazánkban is hivatalosan kapható lesz a Nintendo új konzolja. Ha mindenképpen be szeretnél szerezni egyet jövőhét pénteken, akkor nem árthat előrendelni a gépet - az árakról és az elérhető konzolcsomagokról ide kattintva tájékozódhatsz, míg a Nintendo Switch-re érkező játékok listáját itt találhatod meg.

Nézd meg, ahogy Shibata kicsomagolja a Switch-et Tovább
Nintendo Switch - SD kártya vásárlási tanácsadó

Nintendo Switch - SD kártya vásárlási tanácsadó

ayo bejegyzése alapján

Remek kis konzolnak ígérkezik a Switch: a Nintendo új gépe lehetővé teszi, hogy a kedvenc játékainkat ne csak a TV előtt ülve, de akár útközben, vagy a munkahelyünkön is zavartalanul élvezhessük handheld módra váltva. A hordozhatóságnak azonban meg van az ára is, ami leginkább a 32 GB beépített memóriában mutatkozik meg: ez nagyjából azt jelenti, hogy a tárhely bővítése nélkül a nagyobb címeket nem is lesz lehetőségünk megvásárolni digitális formában, azok ugyanis nem férnek majd rá az eszközre. Az elérhető tárhely bővítésének legegyszerűbb módja - akár csak az okostelefonok vagy táblagépek esetében - itt is az Micro SD kártya gépbe helyezése lesz, amit a Switch akár  2 TB-ig is támogat. Arról, hogy kinek, miért és milyet érdemes vásárolnia, mind szó esik a cikkünk hátralévő részében.

Kinek érdemes?


Annak értelemszerűen elengedhetetlen beszereznie egy memóriakártyát, aki a játékok digitális verzióit preferálja, vagy csak egyszerűen tervezi a kizárólag az eShop-on megvásárolható címek megvásárlását a konzolra, viszont annak is érdemes elgondolkoznia egy Micro SD kártya beszerzésén, aki kedveli az extra letölthető tartalmakat, vagy csak szeret egyszerre sokmindennel játszani, hiszen manapság egyre elterjedtebbé válik az utólagosan elérhető patchek közzététele a megjelent alkotásokhoz, amik könnyen felemésztik a Switch belső tárhelyét.

Hol és milyet érdemes?


Bár az eBay-en könnyen találhatunk olcsó memóriakártyákat akár ingyenes szállítással is, ezek valós mérete sokszor nem éri el a rányomtatott névleges értéket, így érdemes hazai elektronikai áruházban megvásárolni a Micro SD kártyát, főleg, ha nagyobb méretűt szeretnénk beszerezni. A kínálat általában elég bőséges, így igyekezzünk egy ismertebb gyártó termékét leakasztani a polcról, és ha lehet, ne az alap verzió mellett döntsünk, hanem keressük a nagyobb írási és olvasási sebességgel rendelkező darabokat (C10, U1, U2, U3). Egy konzol esetében nyilvánvalóan az olvasási sebesség a legfontosabb, ezt azonban nem érdemes keresni a csomagoláson, hiszen általában inkább az írási sebességet szokták feltüntetni a dobozokon.

Mekkorát érdemes?


Ha már tárhelybővítésben gondolkozunk, nem érdemes 32 GB-os, vagy esetleg ennél kisebb kártyában gondolkozni, hiszen hosszabb távon egy ennél nagyobb kártya is gyorsan betelhet: a 64 vagy 256 GB-os kártya viszont már jó szolgálatot tehet. Viszonyítási alapnak álljon itt néhány játék, és azok memóriaigénye.

Mennyi helyet foglalnak a Switch játékok?

 • Dragon Quest Heroes I-II – 32 GB
 • Mario Kart 8 Deluxe – 7 GB
 • Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence with Power-Up Kit – 5 GB
 • Snipperclips – 1.60 GB
 • I Am Setsuna – 1.40 GB
 • Puyo Puyo Tetris – 1.09 GB
 • Zelda: Breath of the Wild – 13.4 GB

És a végére egy jó tanács: a Nintendo Switch logóval megjelölt, kifejezetten a konzol számára készült memóriakártyák semmivel sem nyújtanak többet, mint a "közönséges" társaik, csupán a licensz miatt kerülnek jóval többe, így nem érdemes rájuk pénzt kiadni.

Nintendo Switch - SD kártya vásárlási tanácsadó Tovább
Lopott volt a kiszivárgott felvételeken szereplő Switch konzol

Lopott volt a kiszivárgott felvételeken szereplő Switch konzol

Az ügyet jogi útra terelte a Nintendo, a hatóságok már vizsgálódnak

Még pénteken tettünk közzé két videót a blogon a jövőhét pénteken megjelenő Nintendo Switch-ről, amit egy NeoGAF felhasználó töltött fel a videomegosztó oldalakra. A rajongó ara a kérdésre, hogy hogyan került hozzá több, mint két héttel hamarabb az eszköz azt a választ adta, hogy a viszonteladó áruházlánc rendszerében lehettek problémák, és egy szerencsés véletlennek köszönheti, hogy jóval korábban hozzájutott a konzolhoz, még mielőtt az a boltokba került volna. Most azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az illető hazudott a gép származását illetően, azt ugyanis egy áruház munkatársa lopta el a bolt raktárkészletéből és adta tovább a fórumokon hiphoptherobot néven regisztrált illetőnek.

Az esetről a Nintendo is hivatalos közleményt adott ki, amit a vállalat az IGN számára juttatott el az ügy ismertté válása után.

"Ha hét elején egy személy azt állította, hogy idő előtt hozzájutott egy Nintendo Switch konzolhoz egy meg nem nevezett kiskereskedőtől. A Nintendo megállapította, hogy ez az eszköz - és még egy pár másik darab - egy Egyesült Államokbeli viszonteladó munkatársa által lett eltulajdonítva, aki az egységeket megpróbálta jogellenesen továbbértékesíteni. Az érintett személyeket beazonosították, a munkaviszonyukat megszüntették és feljelentést tettek ellenük a helyi bűnüldöző szerveknél. A Nintendo Switch március 3-án jelenik meg világszerte, és már izgatottan várjuk, hogy a rajongók a megfelelő időben felfedezhessék ezt a csodálatos új rendszert és annak funkcióit."

Egyes források szerint a szivárogtató visszajuttatta a Nintendo számára a nem éppen legális úton beszerzett példányt, ami persze nem jelent semmilyen felmentést az általa elkövetett bűncselekmények alól.

Lopott volt a kiszivárgott felvételeken szereplő Switch konzol Tovább
Nintendo Download: február 23.

Nintendo Download: február 23.

Harvest Moon 64, forma.8, Vaccine, Swapdoodle kiegészítők

A Nintendo már minden erejével a Switch-megjelenésre készül: a 3DS-es Swapdoodle képeslapküldő program a közelgő launch alkalmából például egy ingyenes kiegészítővel bővül, amelyben olyan matricák kaptak helyet, amiken az új konzol szerepel, de ezen kívül érkeznek fizetős csomagok is, amikben a The Legend of Zelda: Breath of the Wild karakterei kerülnek a középpontba. Szinte hihetetlen, de jövőhéten ilyenkor már a Switch megjelenésekről is beszámolhatunk majd a Nintendo Download rovatunkban!

Wii U

Wii U eShop


 • forma.8 (MixedBag, €14.99 / £13.49, vagy €12.49 / £11.29 vagy március 23-ig, amennyiben letöltötted a Nindies@Home demo verziót)
 • Vaccine (RNC, €9.99 / £8.99
 • WALL BALL (RCMADIAX, €1.49 / £1.39)

Wii U Virtual Console


 • Harvest Moon 64 (Natsume, €9.99 / £8.99)

Wii U eShop átmeneti leárazások


 • Trine Enchanted Edition (Frozenbyte, €6.49 / £5.49 március 9-ig, normál ára €12.99 / £10.99)
 • Trine 2: Director's Cut (Frozenbyte, €8.49 / £6.99 március 9-ig, normál ára €16.99 / £13.99)
 • Gravity Badgers (Wales Interactive, €0.99 / £0.99 március 23-ig, normál ára €4.99 / £4.99)
 • Infinity Runner (Wales Interactive, €2.59 / £2.35 március 23-ig, normál ára €6.49 / £5.89)
 • Master Reboot (Wales Interactive, €3.59 / £2.99 március 23-ig, normál ára €11.99 / £9.99)
 • Dracula's Legacy (Joindots, €6.39 / £4.79 március 9-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Jones on Fire (Joindots, €4.79 / £3.67 március 9-ig, normál ára €5.99 / £4.59)
 • Queen's Garden (Joindots, €5.59 / £4.39 március 9-ig, normál ára €6.99 / £5.49)
 • Defense Dome (HullBreach Studios, €0.89 / £0.83 március 9-ig, normál ára €1.49 / £1.39)
 • 360 Breakout (nuGAME, €5.00 / £4.00 március 23-ig, normál ára €7.00 / £6.00)

3DS

3DS DLC


 • Swapdoodle - Dollo'sNintendo SwitchDoodles (Nintendo, ingyenes)
 • Swapdoodle - The Legend of Zelda: Ocarina of Time #2 (Nintendo, €2.99 / £2.69)
 • Swapdoodle - The Legend of Zelda: The Wind Waker #2 (Nintendo, €2.99 / £2.69)

3DS eShop átmeneti leárazások


 • Rytmik Ultimate (Cinemax, €9.99 / £9.59 március 16-ig, normál ára €17.99 / £15.99)
 • The Keep (Cinemax, €5.99 / £5.39 március 16-ig, normál ára €9.99 / £8.99)
 • Epic Word Search Collection (Lightwood Games, €5.99 / £4.49 március 9-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Epic Word Search Collection 2 (Lightwood Games, €5.99 / £4.49 március 9-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Adventure Bar Story (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.91 március 17-ig, normál ára €4.99 / £4.89)
 • Adventure Labyrinth Story (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.59 március 17-ig, normál ára €5.00 / £4.50)
 • Conveni Dream (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.59 március 17-ig, normál ára €5.00 / £4.50)
 • Kingdom's Item Shop (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.83 március 17-ig, normál ára €5.00 / £4.79)
 • Mercenaries Saga 2 (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.91 március 17-ig, normál ára €4.99 / £4.89)
 • Parascientific Escape Cruise in the Distant Seas (CIRCLE Entertainment, €3.99 / £3.19 március 17-ig, normál ára €4.99 / £3.99)
 • 3D MahJongg (Joindots, €3.99 / £3.59 március 9-ig, normál ára €4.99 / £4.49)
 • Gardenscapes (Joindots, €6.39 / £4.79 március 9-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Murder on the Titanic (Joindots, €6.39 / £4.79 március 9-ig, normál ára €7.99 / £5.99)
 • Safari Quest (Joindots, €5.59 / £3.99 március 9-ig, normál ára €6.99 / £4.99)
Nintendo Download: február 23. Tovább
Kiszivárgott videókon a Nintendo Switch kezelőfelülete

Kiszivárgott videókon a Nintendo Switch kezelőfelülete

Egy rajongó véletlenül két héttel hamarabb kapta meg az új konzolt

Egy NeoGAF-felhasználó ismeretlen okból kifolyólag két héttel a megjelenése előtt kézhez kapta a Nintendo legújabb konzolját, a Nintendo Switch-et. A hiphoptherobot néven regisztrált tag természetesen amit csak tudott, videón rögzített az új gépről, amiket kisebb videomegosztó oldalakra töltött fel a letiltások elkerülése végett. A felvételeken perceken keresztül láthatjuk használat közben az eszköz menürendszerét, amiről korábban semmilyen információt nem osztott meg a japán vállalat, sőt, a Mii készítő szoftverről is egy külön mozgókép is megosztásra került. Mindkettőt megtekinthetitek lejjebb görgetve.

Nintendo Switch kezelőfelület


Nintendo Switch - Mii készítés


 

A szerencsés rajongó egyébként nem sokat ér azzal, hogy már most az otthonában tudhatja a kiotóiak új platformját, ugyanis a konzol online szolgáltatása csak március 3-án startolnak, a hivatalos megjelenéssel egy időben, így - dobozos játékszoftver híján - egyelőre valóban csak a kezelőfelületben tud gyönyörködni az illető.

Kiszivárgott videókon a Nintendo Switch kezelőfelülete Tovább
86 játék, ami biztosán érkezik Switch-re

86 játék, ami biztosán érkezik Switch-re

Ezek között biztos találsz kedvedre valót!

A január közepén megrendezett Nintendo Switch Presentation eseményen jó pár játék bemutatásra került a japán vállalat legújabb hibrid-konzoljára, a Nintendo Switch-re, azonban az ott megjelent címeken kívül még számtalan alkotás fog érkezni a gépre a közeljövőben, amelyeket már hivatalosan is bejelentettek a fejlesztőik. Az eddigi híreket áttekintve és az IGN listáját átfutva összeszedtünk 86 címet, ami a következő hónapokban biztosan elérhetővé válik a platformra.

(A vastagon szedett játékok kizárólag Nintendo Switch-en lesznek elérhetőek, a március 3-án érkező nyitócímeket pedig piros színnel különböztettük meg.)

 • 1-2 Switch
 • 1,001 Spikes
 • 2 Fast 4 Gnomz
 • Arcade Archives
 • ARMS
 • Audio Hero
 • The Binding of Isaac: Afterbirth+
 • Bit Boy! Arcade Deluxe
 • Cave Story
 • Constructor HD
 • Cube Life: Island Survivor
 • Disgaea 5 Complete
 • Dragon Ball Xenoverse 2
 • Dragon Quest X: The Five Awakening Races Online
 • Dragon Quest XI
 • Dragon Quest Heroes 1 & 2
 • Dungeon of Zaar
 • The Elder Scrolls V: Skyrim
 • Farming Simulator 18
 • Fast RMX
 • FIFA 18
 • Fire Emblem Warriors
 • Fire Emblem (nem végleges cím)
 • GoNNER
 • Graceful Explosion Machine
 • Has-Been Heroes
 • Hollow Knight
 • Human Resource Machine
 • I Am Setsuna
 • Jackbox Party Pack 3
 • Just Dance 2017
 • Kingdom
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • LEGO City Undercover
 • LEGO Worlds
 • Little Inferno
 • Mario Kart 8 Deluxe
 • Minecraft
 • Minecraft: Story Mode - The Complete Adventure
 • Minna de Wai Wai! Spelunker
 • Monster Boy and the Cursed Kingdom
 • NBA 2K18
 • New Frontier Days: Founding Pioneers
 • No More Heroes (nem végleges cím)
 • Mobunaga's Ambition: Sphere of Influence
 • Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas
 • Project Octopath Traveler (nem végleges cím)
 • Project Sonic 2017 (nem végleges cím)
 • Puyo-Puyo Tetris
 • Puzzle Box
 • Racing Apex
 • Rayman Legends - Definitive Edition
 • Redout
 • Rime
 • Riverside
 • Romance of the Three Kingdoms XIII
 • The Sacred Hero
 • Tank it!
 • TumbleSeed
 • Seasons of Heaven
 • Shin Megami Tensei (nem végleges cím)
 • Shovel Knight: Specter of Torment
 • Skylanders Imaginators
 • Sonic Mania
 • Splatoon 2
 • Spelunker
 • Snake Pass
 • Snipperclips - Cut it out, together!
 • Stardew Valley
 • State of Mind
 • Steamwork Project 2017 (nem végleges cím)
 • Steep
 • Story of Seasons (nem végleges cím)
 • Super Bomberman R
 • Super Mario Odyssey
 • Syberia 3
 • Ultimate Chicken Horse
 • Ultra Street Fighter II: The Final Challangers
 • Taiko Drum Master (nem végleges cím)
 • The Unlikely Legend of Rusty Pup
 • World of Goo
 • Wonder Boy: The Dragon's Trap
 • Xenoblade Chronicles 2
 • Yooka-Laylee
 • Zombie Vikings
 • (név nélküli Telltale Games játék)

Ha kíváncsi vagy a mi kedvenceinkre, akkor fusd át a korábban közzétett TOP 10 listákat a leginkább várt Nintendo Switch játékokról! 

86 játék, ami biztosán érkezik Switch-re Tovább
TOP 10: A legjobban várt Switch játékok

TOP 10: A legjobban várt Switch játékok

Emlékeztek még, amikor fél évvel ezelőtt hetente szivárogtak ki újabb és újabb pletykák az "NX"-ről? Amikor pánikba voltunk esve egy meglehetősen furcsa irányító képe miatt? Vagy amikor azt találgattuk, hogy tényleg egy hibrid masinát rejteget-e előlünk a Nintendo? Szinte hihetetlen, hogy így elrepült az idő: most már a napokat számolhatjuk vissza a hónapok óta ismert Nintendo Switch megjelenéséig, és nagyjából ismerjük a konzol nyitókínálatát is.

Igen, csak nagyjából: a japán vállalat ugyanis nem győzi hangoztatni, hogy még számtalan bejelentést hallhatunk majd a közeljövőben a gépre érkező játékokról: jelenleg több mint 100 fejlesztő dolgozik valamilyen programon a platformra, ami igencsak szép számnak mondható. Szerencsére viszont azokból a játékokból is sok van, amelyek nevét már ismerjük, és arról is tudunk valamit, hogy mikor érkeznek a konzolra: most összeszedtük a legjobban várt tízet, és sorba rendeztük őket a saját ízlésünknek megfelelően - ha ne értesz egyet a felsorolással, akkor nyugodtan megírhatod a sajátod egy komment formájában a cikk alatt! Indulhat a visszaszámlálás?

Figyelem! A képekre kattintva megtekinthetitek a játékok előzeteseit!

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

Megjelenés: 2017 ősz

A Wii U bukásának egyik fő okaként szokták megjelölni a third-party játékok hiányát. Jól tudja a Nintendo is, hogy bizony az előző generációs konzoljuk igencsak híján volt a minőségi külsős alkotásoknak, így jó előre meg is ígérték, hogy a következő gépük esetében már jobban odafigyelnek majd arra, hogy elnyerjék a fejlesztőstúdiók bizalmát. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez sikerült, ennek pedig a legfőbb bizonyítéka a mai napig nagy népszerűségnek örvendő Skyrim bejelentése a Switch-re, ami nem csak a konzol bemutató előzetesében tűnt fel, de még a január közepén megrendezett Nintendo Switch Presentation folyamán is felbukkant egy rövidke kisfilm erejéig.

Ki nem örül neki, hogy egy ilyen kaliberű játékot akár menet közben is élvezhetünk mostantól? - tehetjük fel a kérdést, a válasz pedig egyértelmű - legfeljebb az nem értékeli a The Elder Scrolls széria felbukkanását a Nintendo gépén, akit valami oknál fogva már évekkel ezelőtt elriasztott magától a szoftver. Bízunk benne, hogy a közeljövőben még sok hasonló minőségű cím fog felbukkanni a konzol kínálatában, hiszen akár ezen is múlhat a hibrid eszköz sikere.

9. 1-2 Switch

Megjelenés: március 3.

Próbáltál már virtuálisan tehenet fejni, babát ringatni, vagy borotválkozni? Szürreálisnak hangzanak, mégis mindegyikre lehetőség lesz az előbb felsoroltak közül a már a Switch megjelenése napján elérhetővé váló 1-2 Switch minijáték-gyűjtemény keretében, ami 28 hasonlóan bizarr, de a videók alapján rendkívül szórakoztató többjátékos mókát foglal magában. Egy dolog viszont közös bennük: mindegyik alapjában épít a konzol különleges funkcióira, mint például a Joy-Con kontrollerek mozgásérzékelésére, a HD-Ruble rezgőmotorra vagy a gép kijelzőjére, ezzel bemutatva az eszköz speciális képességeit.

A játékgyűjtemény egyik legérdekesebb darabja mindenképpen az a párbaj, ahol a mini-irányítók mozgatásával kell megállapítani, hogy hány golyó található az eszköz belsejében. A Jox-Con-ok ugyanis akár arra is képesek, hogy azt az érzést adják vissza, mint ha valami tényleg mozogna a beljsejükben, legyen az víz, jégkocka, vagy éppen néhány golyó. Egy házibuliban, egy kerti grillparti alkalmával vagy éppen egy családi összejövetel során a 1-2 Switch kitűnő programot szolgáltathat kicsik és nagyok számára egyaránt.

8. Super Bomberman R

Megjelenés: március 3.

 A Super Bomberman 33. évfordulója alkalmából - nem vicc, tényleg, még a dobozra is rányomták nagy betűkkel - a Konami feléleszti a szériát a kizárólag Switch-re érkező Super Bomberman R-ral, ami bár megmarad az első rész klasszikus játékmeneténél, vizualitásában és a pályadesign tekintetében sokat fejlődött az 1985-ben kiadott első részhez képest (nyilván). A szinkronnal megspékelt egyedül, vagy akár kooperatív módban is játszható sztorimód mellett a játékosok rendelkezésére áll majd egy maximum 8 fő által játszható Battle mód is, mindezt "egyedi személyességgel rendelkező" ellenfelek ellen.

A Super Bomberman R tipikusan az a játék, ami TV-n játszva, útközben, handheld módban, illetve Tabletop módban is tökéletesen játszható lesz a konzolon, mi egyáltalán nem bánjuk, hogy a nyitócímek sorában is ott lesz március 3-án az alkotás.

7. Snipperclips

Megjelenés: 2017 március

Aki eddig nem hallott a Snipperclips - Cit it out, together!-ről, vagy éppen csak mellékvágányra helyezte a többi érkező játékkal szemben, az azonnal nézzen meg pár játékmenet videót a címről, hiszen egy rendkívül szórakoztató kooperatív alkotásról van szó, ami a Switch egyik rejtett kincsévé is válhat. A Snipperclips-ben két játékos irányíthat egy-egy papírfigurát, akik könnyedén átszabdalhatók, így pedig képesek különböző egyszerűnek tűnő, de annál bonyolultabb feladatok megoldására.

Az egyik, a Nintendo Treehouse Live adásban is bemutatott pályán például azt a feladatot kapták a játékosok, hogy juttassák be a labdát a kosárba, és ehhez azt kell megoldaniuk, hogy az egyik karakter fején egy félköríves mélyedést vágjanak, és belehelyezzék valahogyan a kosárlabdát. Ötletes és addiktív, ráadásul bármikor könnyen előszedhető és játszható, szerintünk előbb-utóbb minden Switch tulajnak kötelező a gyűjteményébe.

6. Xenoblade Chronicles 2

Megjelenés: 2017

A Monolith Soft az utóbbi időben igencsak összeszedte magát: New 3DS készülékekre nemrég jött ki a Xenoblade-széria első része, ahogyan Wii U-ra is alig másfél éve jelent meg a Xenoblade Chronicles X, ami az órási nyílt világ ellenére is bámulatosan festett a hardversen nem túl erős gépen. A Switch Presentation keretein belül pedig lehullott a lepel az igazi folytatásról, a második részről, ami az ígéretek szerint még az idei év folyamán elérhetővé válik Switch-re.

Sajnos ennél többet nem tudunk, a levetített előzetesből mindössze az derült ki, hogy egy új főhős kerül a középpontba, aki az Elysium után kutakodik. Ennek ellenére biztosak vagyunk benne, hogy aki szereti a JRPG-ket, az nem fog csalódni ebben az alkotásban sem.

5. ARMS

Megjelenés: 2017 tavasz

A mozgásérzékelős címek máig az alkalmi játékosok egyik kedvencei, a Nintendo Switch-el pedig nem titkolt célja a kiotóiaknak őket is megszólítani. Az ARMS tökéletesen kihasználja a konzol Jox-Con kontrollereinek a funkcióit, ugyanis a kis irányítók döntögetésével illetve mozgatásával bírhatjuk rá a karaktereket a mozgásra és az ütésre, ami rugószerűen meghosszabbodó karjaik segítségével történik. A fejlesztők szerint az alkotásban jóval több tartalom és taktikai lehetőség van, mint az elsőre látszik, ugyanis a játékmenet előrehaladtával új hősök, illetve karok nyílnak meg a játékosok számára, amelyekkel még nagyobb csapást mérhetnek az ellenfeleikre.

TV-n játszva, vagy Tabletop módban is ütősnek hat a cucc, ami állítólag akár hagyományos kontrollerek segítségével is játszható lesz azon rajongók számára, akik nincsenek elájulva a kanapé előtt ugrálástól. Ez a funkció ráadásul arra is lehetőséget ad, hogy az ARMS-ot hordozható módban is élvezhessük, ami mindenképpen egy plusz pont a hibrid konzolra érkező cím esetében.

4. Mario Kart 8 Deluxe

Megjelenés: április 28.

A Nintendo úgy döntött, hogy a Switch-re nem készít egy alapjaiban új Mario Kart részt (egyelőre), hanem a korábban Wii U-ra megjelent Mario Kart 8-at dolgozza át egy kicsit. Az április végén - azaz mindössze másfél hónappal a masina boltokba kerülése után - megjelenő Mario Kart 8 Deluxe így az alapverzió pályái és karakterei mellett tartalmazza az összes megjelent kiegészítő-csomagot, illetve további extra karaktereket és járműveket, mint például a Splatoon arcait, akik a japán vállalat legújabb nagy népszerűségnek örvendő karakterei.

A hagyományos Battle Mode hiányát is pótolták végre a fejlesztők, így a csaták ezentúl klasszikus arénákban folyhatnak majd, amiket biztosan fel fog dobni a dupla power-up tárolási lehetőség, ami a versenyek során is hasznára válhat a játékosoknak. Azok számára, kik rendelkeznek a Nintendo előző otthoni gépével, nem biztos, hogy első napos vétel lesz a szoftver, akik viszont eddig kimaradtak a Mario Kart 8 izgalmaiból, azoknak mindenképpen ajánljuk a kibővített kiadást!

3. Splatoon 2

Megjelenés: 2017 nyár

A Splatoon minden kétséget kizáróan a Wii U egyik legnagyobb meglepetése volt: a színes festékkel lövöldöző tintahalak hamar felkerültek a Nintendo legsikeresebb játékainak a listájára, megelőzve az évtizedes hagyományokra épülő Mario és Zelda címeket egyaránt. A kiotóiak megmutatták, hogy el tudnak szakadni a gyökereiktől, és igenis képesek újat alkotni: a kifejezetten multiplayer-meccsekre kiélezett játék nem csak új karaktereket vonultatott fel, hanem egy egészen új játékstílust is elhozott a japánok platformjára, amivel a cégnek még az Esport talajára is sikerült betennie a lábát.

Bár a Splatoon 2 első ránézésre nem tűnik túl nagy előrelépésnek az első rész után, pár gameplay-felvételt megnézve azonban látható, hogy a készítők rengeteg apróbb változtatást hajtottak végre a játékelemeken: új képességek, karakterek, fegyverek és pályák is bekerültek a második felvonásba, ami így valóban méltán nevezhető teljes értékű folytatásnak.

2. Super Mario Oddysey

Megjelenés: 2017 vége

A Super Mario Oddysey fejlesztése Miyamoto jóval nagyobb teret adott a fiataloknak, ami meg is látszik a bajszos vízvezeték-szerelő legújabb kalandján: a videojátékok legismertebb hőse először szabadul ki a lakhelyéül szolgáló Gombakirályágból és utazza be a rengeteg meglepetést tartogató Világegyetemet, ahol rendkívül szürreális módon még az emberekkel is összefut egy New York-ra megszólalásig hasonlító metropoliszban. Mi azonban egy cseppet sem bánkódunk emiatt, a nyílt világ ugyanis már az első felvételek alapján is nagyon jól áll a játéknak.

A Nintendo Switch Presentation során leadott bemutató videót nézve egyből beugrottak a fejlesztők korábbi nyilatkozatai, amelyekben arról esett szó, hogy a Super Mario Maker után mégis milyen jövőt képzelnek el a szériának, ha már a játékosok kezébe adták a lehetőséget végtelen számú új pálya elkészítésére. Nos, úgy néz ki, hogy ez az az új irány, és egyelőre semmi jele nem mutatkozik annak, hogy nagyon mellé nyúltak volna készítők.

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Megjelenés: március 3.

Nagyon nehéz két bekezdésbe összefoglalni azt, hogy miért is várjuk annyira a The Legend of Zelda: Breath of the Wild-ot. Talán azért, mert már évek óta várjuk rá, hogy a kezünkbe tarthassuk a játék lemezét? (Ami idő közben kártyává változott...) Vagy azért, mert a széria a széria mindig is a Nintendo egyik legjobbjának számított? Vagy talán, mert a sorozat történetében először járhatunk be teljesen szabadon egy minden eddiginél nagyobb nyílt területet bármiféle megkötés nélkül? Nos, a helyes válasz leginkább az, hogy a fentiek közül az összes érv szerepet játszik abban. hogy már hónapokkal ezelőtt előrendeltük a szoftvert, és hogy már hetek óta számoljuk a megjelenéséig hátra lévő napokat.

A Breath of the Wild a Switch nyitócímeként érkezik március 3-án, de Wii U-ra is elérhető lesz ugyanettől a naptól kezdve - arról nincs információnk, hogy a két kiadás között milyen eltérések várhatóak a grafikai különbségeken kívül.


Nos, szerintünk ez az a tíz játék, ami leginkább megérdemli a figyelmet a következő hónapokban - most jöhetnek a Ti listáitok! Osszátok meg a komment-szekcióban, hogy melyek azok a címek, amelyekért Ti lelkesedtek!

TOP 10: A legjobban várt Switch játékok Tovább
Fizetős kiegészítők érkeznek a Breath of the Wild-hoz

Fizetős kiegészítők érkeznek a Breath of the Wild-hoz

Az Expansion Pass két DLC-t és pár kezdeti extrát foglal majd magába

A Nintendo - pontosabban a Zelda-széria producere, Eiji Anouma - egy YouTube-videó formájában adta a rajongók tudtára, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild már rögtön a megjelenése után fizetős extra tartalmakkal lesz bővíthető. A március 3.-a után digitális formában megvásárolható Expansion Pass beszerzése után - ami az euópai régióban 20 euróba, vagy 18 fontba fog kerülni - a játék azonnal három további kincsesládával bővül majd, amelyek közül az egyik egy Nintendo Switch feliratú játékon belüli pólót fog rejteni. A másik két láda a kiadott sajtóközlemény szerint a játékmenet során jól jövő eszközöket és alapanyagokat tartalmaz majd.

A kiegészítőcsomagot megvásárlók nyáron és az év végi időszakban további két DLC-t zsebelhetnek majd be. Az egyik új Cave of Trials kihívásokat, új térkép-funkciókat és a nehéz játékfokozatot fogja magába foglalni, még az ünnepek alatt érkező második kiegészítő egy extra dungeon-t fog megnyitni, amelynek felfedezésével egy újabb melléktörténetet ismerhetnek majd meg a játékosok.

Breath of The Wild Expansion Pass


A bejelentő videó alatt feltűnő kommentek alapján a rajongókat megosztja a fizetős extra tartalmak ötlete: sokuk felháborítónak tartja, hogy már a szoftver megjelenése után pénzért megvásárolható bővítményeket nyom le a torkukon a japán vállalat, míg másokat nem izgatnak az extra költségek, és alig várják már a DLC-k megjelenését. Többen viccesen meg is jegyezték: a Nintendo végre utolérte a konkurenciát, legalábbis az árak tekintetében biztosan.

Fizetős kiegészítők érkeznek a Breath of the Wild-hoz Tovább
Márciusban mindenki kipróbálhatja a Splatoon 2-t

Márciusban mindenki kipróbálhatja a Splatoon 2-t

...már aki addigra beszerez egy Nintendo Switch-et, ugyebár

Különböző forrásokból már a hétvége folyamán kiderült, hogy Nintendo a széria első részéhez hasonlóan a Splatoon 2 esetében is tart egy úgynevezett Global Testfire-t, aminek keretében a rajongók kipróbálhatják majd a nyáron érkező játékot az előre kijelölt három napon, a megadott egy órás időintervallumokban. A Nintendo of Europe hivatalosan még csak ma délelőtt adta a leendő Nintendo Switch tulajok tudtára ezt a lehetőséget, így mostanra derült ki az is, hogy itthon pontosan mikor lehet majd online meccseket játszani az eShop-ból letölthető Demo verzió segítségével a japán vállalat új gépén.

Péntek, március 24.


 • 20:00 - 20:59 (magyar idő szerint)

Szombat, március 25.


 • 04:00 - 04:59 (magyar idő szerint)
 • 12:00 - 12:59 (magyar idő szerint)
 • 20:00 - 20:59 (magyar idő szerint)

Vasárnap, március 26.


 • 05:00 - 05:59 (magyar idő szerint)
 • 13:00 - 13:59 (magyar idő szerint)

A fent látható időpontok a közép-európai időzóna szerint vannak megadva. Fontos lehet még megjegyezni, hogy az egész világon - azaz Észak-Amerikában és Japánban is - ugyanezekben az időpontokban lesznek elérhetőek a szerverek, így azzal is érdemes kalkulálni, hogy a kiszemelt időpontban nem biztos, hogy fennakadások nélkül lehetőség lesz csatlakozni a játékhoz a várhat terhelés miatt.

Splatoon 2 Global Testfire


Márciusban mindenki kipróbálhatja a Splatoon 2-t Tovább
Nintendo Download: február 16.

Nintendo Download: február 16.

Tank Troopers, Dragon Ball Fusions, Monster Hunter Generations akció

Emlékeztek még a tavaly bemutatott 3DS-es online tankos játékra, a Tank Troopers-re? Bár a játék azóta nem sokat hallatott magáról, de már biztos, hogy csütörtökön felkerül az eShop kínálatába az alkotás, ami egészen baráti árazást kapott. És ha már a kedvező áraknál tartunk: a Capcom hét közepétől olcsóbban árulja a Monster Hunter Generations-t a digitális áruházba, úgyhogy most érdemes beszereznie a címet annak, aki még nem tette ezt meg!

Wii U

Wii U eShop 


 • I C REDD (RCMADIAX, €1.49 / £1.39)

Wii U eShop átmeneti leárazások


 • Soul Axiom (Wales Interactive, €5.99 / £4.79 március 16-ig, normál ára €14.99 / £11.99)
 • Scribble (Bear Box Media, €2.69 / £2.69 március 16-ig, normál ára €2.99 / £2.99)
 • Inside My Radio (Seaven Studio, €3.74 / £3.24 február 23-ig, normál ára €14.99 / £12.99)
 • PixelMaker (Nostatic Software, €2.89 / £2.49 február 23-ig, normál ára €3.49 / £2.99)
 • Rock 'N Racing Off Road DX (EnjoyUp Games, €4.95 / £4.45 március 16-ig, normál ára €7.99 / £7.19)
 • 99Moves (EnjoyUp Games, €1.24 / £1.14 március 16-ig, normál ára €2.49 / £2.29)
 • Abyss (EnjoyUp Games, €0.99 / £0.89 március 16-ig, normál ára €1.99 / £1.79)
 • ZaciSa: Defense of the Crayon Dimensions! (ZeNfA Productions, €1.04 / £0.83 március 2-ig, normál ára €1.49 / £1.19)
 • Hot Rod Racer (ZeNfA Productions, €0.69 / £0.62 március 2-ig, normál ára €0.99 / £0.89)
 • Frag doch mal... die Maus! (ASHGAMES, €7.99 február 23-ig, normál ára €9.99)
 • Double Breakout (nuGAME, €5.00 / £4.00 március 16-ig, normál ára €7.00 / £6.00)

Wii U eShop állandó promóció


 • U Host (Bear Box Media, €2.49 / £2.49 amennyiben rendelkezel a Scribble-el ugyanazon a gépen, normál ára €4.99 / £4.99)

3DS

3DS


 • Dragon Ball Fusions (Bandai Namco, €39.99 / £34.99) - Elérhető február 17-től.

3DS eShop


 • Tank Troopers (Nintendo, €7.99 / £7.19)

3DS eShop átmeneti leárazások


 • Monster Hunter Generations (Capcom, €29.99 / £26.76 március 2-ig, normál ára €44.99 / £39.99)
 • Aqua Moto Racing 3D (Zordix AB, €5.99 / £5.39 február 23-ig, normál ára €7.99 / £7.19)
 • Coaster Creator 3D (Big John Games, 5.99 / £4.95 március 9-ig, normál ára €7.25 / £6.00)
 • Cube Creator 3D (Big John Games, €6.25 / £4.25 március 9-ig, normál ára €7.50 / £5.25)
 • Chain Blaster (Joindots, €3.99 / £3.35 március 2-ig, normál ára €4.99 / £4.19)
 • Jump Trials Supreme (Joindots, €3.99 / £3.35 március 2-ig, normál ára €4.99 / £4.19)
 • Undead Bowling (Joindots, €5.59 / £3.99 március 2-ig, normál ára €6.99 / £4.99)
 • Brunch Panic (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 március 9-ig, normál ára €3.99 / £3.99)
 • Castle Conqueror EX (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 március 9-ig, normál ára €3.99 / £3.99)
 • Demon King Box (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 március 9-ig, normál ára €3.99 / £3.99)
 • Sweet Memories Blackjack (CIRCLE Entertainment, €1.99 / £1.99 március 9-ig, normál ára €3.99 / £3.99)
 • Swords & Soldiers 3D (CIRCLE Entertainment, €3.49 / £3.44 március 9-ig, normál ára €6.99 / £6.89)
 • World Conqueror 3D (CIRCLE Entertainment, €2.49 / £2.44 március 9-ig, normál ára €4.99 / £4.89)
 • Darts Up 3D (EnjoyUp Games, €1.49 / £1.34 március 16-ig, normál ára €2.99 / £2.69)
 • Football Up 3D (EnjoyUp Games, €1.97 / £1.55 március 16-ig, normál ára €2.99 / £2.36)

3DS HOME Témák


 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild: The Open World (Nintendo, €1.99 / £1.79)
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild: A New Adventure (Nintendo, €1.99 / £1.79)
Nintendo Download: február 16. Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu