nintenblog_sign_2.png

Utolsó kommentek:

atisr 2017.09.06. 20:48:21

A hiszti kicsit túlzás, de tényleg jobbak a borítókra hasonlító alkalmazás ikonok.

Bejegyzés: Minimalista játékikonok miatt borultak ki a Switch tulajok

atisr 2017.08.24. 20:32:01

Addig nem para a Season Pass amíg az eredeti játékon nem érződik, hogy kevés tartalommal töltötték fel. Meglátjuk.

Bejegyzés: Szezonbérlet érkezik a Mario + Rabbids: Kingdom Battle-höz

atisr 2017.08.23. 09:48:05

Végre!
Mindig is probléma volt, WIIU-nál, hogy nem rendelkeztem dombornyomott kártyával, akkor ez a Switch-nél már nem fog zavarni;)

Bejegyzés: Már PayPal-al is fizethetünk a szoftverekért az eShop-on

Mad Mind 2017.08.13. 19:03:00

Ez csak reklám. Eddig nem hallottam a gamevice cégről, most hallottam. Ettől még a gagyi termékeiket nem fogom venni, ők meg nem fognak nyerni a perben.

Bejegyzés: Szabadalmakat sértett a Nintendo a Switch-csel?

Gerilgfx 2017.08.05. 01:19:40

@tc: januárban rendeltem akksit a telómhoz (az eredeti akksi 0%-ra röppent, amint kimentem vele futni fél órát, nem bírta a minuszokat). na az új bírta is, használgattam szépen, egészen két hónappal ezelőttig, amikor kezdte azt játszani, hogy 30%-ról nullára esik. hát jó, nem engedtem addig leesni. de egy idő után már 40%-ról esett nullára, aztán 50%-ról, és végül már csak 3 órát bírt üzemelni, mielőtt nullára esett. végigcsináltam vele a megszokott köröket (hogyan/meddig hagyjam rajta, kikapcs/bekapcs után lehetőség extra töltésre, stb) és az eredménye az lett, hogy kidobtam, és visszaraktam a régit (a hidegben meghalósat, mert melegben legalább működik).

a régi laptopomban is ugyanez volt (ott gyanítom, hogy az akksiban van a teljes szintjelző elektronika), az a végén már 97%-ról ugrált le 0%-ra. aztán inkább használtam mélykisülésesen, de végül megumtam vele kínlódni, azóta is a fiókban van, gondolom így 5-10 év idle után amúgysem valószínű, hogy menthető.

hasonló jelenség volt a samu telefonban is. aztán letettem, majd hagytam egy évig állni (másik telefonom lett). utána már be se kapcsolt, közölte, hogy nincs is benne akksi, és úgy meg be se kapcsolt. úgyhogy egy másodpercre hozzá kellett érintenem egy adaptert a csatlakozóihoz, hogy annyi áramot le tudjon adni, amennyiből az akksit érzékelni tudta megint a telefon. mondjuk azt sikerült megmentenem, bár kétlem, hogy akár csak egy napig is bírná bekapcsolva.

előtte ami telóm volt - nokia - szintén úgy halt meg, hogy nulla százalékra pottyant a töltöttségi szint a végén már 2 perc után is, és ráadásul töltőről sem működik mostmár, pedig szerettem volna elolvasni az sms-eket rajta, nosztalgiából.

szóval nyugodt lehetsz benne, hogy nem az akksi kalibrációjával van gond, itt nem arról van szó, hogy 10-20% eltérések vannak a normálistól, hisz az pár töltés ciklus után kiegyenlítődje, meggyógyulna, hanem egyszerűen arról, hogy az akksi hal meg gyakorlatilag minden esetben, szépen dezintegrálódnak a cellák, az úgymond beletöltött áramnak apró töredékét képesek csak visszaadni. túltöltéssel és mélykisüléssel kompenzálható egy ideig - ha ügyesen csinálják, a garanciaidők túlra - de nem akarom ismételni magam, hisz elsőre is egyértelmű voltam.

Bejegyzés: Szoftveresen javították a Switch akkumulátor problémáját

tc 2017.08.04. 23:52:12

@Gerilgfx: Bár nem tartom szakértőnek magam, de fejlesztőként találkoztam a témakörrel és több monitorozó IC típussal is. A fejlettebb IC-k a töltő-kisütő áram és feszültség méréssel, illetve az akksi paraméterek ismeretével számolgatják mennyi töltés került az akksiba be és jött ki. (Persze számol mindenféle korrekciókkal, öregedés, hőmérséklet stb.) A lényeg, hogy az áramkör nem az akksiban van, hanem attól független. Vagyis nem azt mondja meg, hogy mennyi szufla van az akksiban, mert azt nem tudhatja, hanem azt, hogy mennyit számolt. És értelem szerint ha a bemenő paraméterek tévesek, akkor az érték köszönő viszonyban sincs a valósággal. Persze ha észreveszi az IC, hogy az akksi feszültség elért egy limitet, akkor hirtelen a korábbi értékből átvált arra, hogy már csak 5% van hátra. Azért kell a tanuló ciklus, hogy megtanulja az akksi paramétereit és a számítások helyesek legyenek.
A tanuló ciklus viszont sok mindenen elhasalhat. A max, vagy min töltöttség érzékelésén, vagy ha bármi furcsa történik a töltés vagy kisütés során. Itt jönnek képbe a mindenféle akksiba integrált áramkörök, mert azok meg néha csinálnak fura dolgokat, ami nincs összhangban a monitorozó IC beállításával. Gondolom itt is többféle akksit sikerült a kínai gyártóktól beszerezni, így egyes szériákkal ilyen gondok lehetnek.
(A kínaiak akár meg is esküdnek neked, hogy ugyanazt szállították, mint az előző szállítmányban, de ha kibelezed az akksit látod, hogy tök másik áramkör van benne.)

Bejegyzés: Szoftveresen javították a Switch akkumulátor problémáját

Gerilgfx 2017.08.03. 14:47:39

@tc: a cikkben leírt jelenséget tapasztaltam több kis méretű akksival is. egyáltalán nem vagyok a téma szakértője, de a tapasztalatom alapján hiába csinálod meg a kötelező köröket, hogy az akksi mikrokontrollerét betanítsd, nem fognak ezek az akksik meggyógyulni ettől. én is már többször próbálkoztam a dologgal samsung/sony telefonokon, a max, amit el tudtam érni, hogy utána 2-3 feltöltésig jó volt, és előről kezdte az egészet, mégroszabb jelenségekkel. a vállalatok önmagukat mosdató kamus mesebeszéde az, hogy ezeknek az akksik csak félre vannak kalibrálva - nem, ezek az akksik gyárilag halottak. az egyetlen megoldás a gyártótól erre az, hogy mélykisülésbe engeded. nem abszolút nullára, de a biztonságos tartomány alá. nem fog tőle meghalni azonnal, de mondjuk a normál feltöltés-lemerítés ciklusok száma az eredeti 100-200-ról felére-harmadára fog csökkenni, mielőtt tönkremegy az akksi - itt pedig egy amúgyis tönkrement akksiról beszélünk, tehát ezzel elkerültél egy tömeges visszahívást. sőt, még a karácsonyfát sem a jézuska hozza.

Bejegyzés: Szoftveresen javították a Switch akkumulátor problémáját

tc 2017.08.02. 12:08:29

Téves az előző hozzászólás. Ha mélykisülésbe vinné az akksit, akkor az az akksi kuka.
A metódus alapján egyértelmű, hogy egy öntanuló töltés monitorozó IC (gas gauge) van az áramkörben. A jelenség alapján a problémás Switchek esetén a monitorozó IC nem tudta megfelelően megtanulni az akksi paramétereit, ezért hibás a kijelzése. (Én arra tippelnék, hogy nem megfelelően érzékelte a teljes töltöttség állapotát ezért nem volt sikeres a tanulási ciklus.) Gyanítom a frissítés a monitorozó IC konfigurációján módosít. Ezt követően le kellene mennie egy teljes töltés-kisütés ciklusnak, ami során a monitorozó IC megméri az akksi paramétereit majd onnantól korrekt lesz a jelzése.

Bejegyzés: Szoftveresen javították a Switch akkumulátor problémáját

Gerilgfx 2017.08.01. 23:15:19

magyarul gyárilag haldokló low class kicsi kínai akkumulátorokat tettek a gépbe, és inkább kiadtak egy szoftveres javítást, ami beleviszi mélykisülés alatti értékekbe az akksit, hogy ne kelljen visszahívni a garanciaidő lejárta előtt a konzolt (és inkább utána dögöljön meg 0 percessé óramű pontossággal az akksija).

Bejegyzés: Szoftveresen javították a Switch akkumulátor problémáját

SzDavid99 · http://ninten.blog.hu 2017.07.21. 17:47:02

képzeld, ennyit. a splatoon-t meg a mario kart-ot nem is értem hogyan tudja 1080p-ben 60 fps-sel futtatni. tuti átverés.

Bejegyzés: A 90-es évek hangulatát idéző versenyjáték tart Switch-re

SzDavid99 · http://ninten.blog.hu 2017.07.14. 12:32:34

@PixelDrake: Az, hogy nagy mennyiségben születnek ilyen cikkek, azt mutatja, hogy van érdeklődés a téma iránt és a konzoltulajdonosok nagy részét érdekli, hogy érkeznek-e third-party címek a gépre. Én egyébként csak azért emeltem ki ezt az esetet, mert jól mutatja, hogy a fejlesztők milyen szinten nincsenek tisztában a Switch tulajdonságaival, és hogy valószínűleg fel sem vetődik bennük, hogy akár a Nintendo platformjára is portolhatnák a játékukat. És ez egy elég nagy probléma.

Bejegyzés: Túl kevés a gomb Switch-en, hogy játszható legyen rajta a LawBreakers

PixelDrake · http://ludens.blog.hu 2017.07.13. 16:53:20

Nagyon nem tetszik, hogy mostanában a nagyobb gamer magazinok külön cikket írnak minden egyes címről, ami nem jön Switch-re. Egyrészt nem kell mindennek multiplatformnak lennie, másrészt a Switch-et nem is azért találták ki, hogy a többi konzolon megjelent címeket ugyanúgy futtassa.

Bejegyzés: Túl kevés a gomb Switch-en, hogy játszható legyen rajta a LawBreakers

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.06.27. 23:56:27

@bati67: csak gyartsanak belole eleget.

Mindig ez van, h belenyulnak a tutiba csak elbaszkuraljak a gyartast es elfogy a piacrol...Ez meg nagyobbat fog ugyis durranni, mert a NES-nel meg kicsi volt a konzolgeneracio, ami a SNES-PSXnel mar nem.

Bejegyzés: Szeptemberben jön a Nintendo Classic Mini: SNES

bati67 2017.06.27. 21:14:53

Ez bizony "Instant get" kategória lesz! :-)

Bejegyzés: Szeptemberben jön a Nintendo Classic Mini: SNES

bati67 2017.06.18. 12:22:17

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: a Super Mario 64-et!
(mert ezzel már játszottam PC-n is)

Bejegyzés: Hamarosan PC-s játékokat is streamelhetünk Switch-re

bati67 2017.06.18. 12:19:18

Hmmm... feltalálták a távoli asztalt? :-)

Bejegyzés: Hamarosan PC-s játékokat is streamelhetünk Switch-re

supermario4ever · http://supermario4ever.blog.hu 2017.06.11. 17:16:26

Ez amúgy nem újkeletű dolog. Én is tapasztaltam már például Game Boy Advance SP-n, amikor ott játszottam az F-Zero: Maximum Velocity-vel. Többféle gombkiosztás van ott, és be lehet állítani, hogy az extra sebességet (mely nem használható korlátlanul) a control pad felső gombjával is lehet aktiválni. Amikor így játszottam, többször előfordult, hogy amikor oldalra fordultam, egyszer csak aktiválódott. És mivel egyébként is egy nehezen irányítható játékról van szó, kanyarban extra sebességgel menni külön probléma volt. Úgyhogy ez egy létező dolog, mindenképp jó, hogy beszélnek róla, és remélhetőleg hamarosan jön a Pro controller javított változata.

Bejegyzés: Használhatatlan a Switch Pro Controllerének D-Pad-je?